Dokonalé spojení mistrů svého oboru. MOSER a RUDOLF JELÍNEK vytvořili novou limitku

Dokonalé spojení mistrů svého oboru. MOSER a RUDOLF JELÍNEK vytvořili novou limitku

Redakce Redakce foto: se svolením RUDOLF JELÍNEK a.s.

Myšlenka realizace společného projektu těchto dvou tradičních firem vznikla už před více než pěti lety. Jejich přáním a cílem bylo přinést na trh slivovici, kterou svět ještě neviděl, v balení, které svět ještě neviděl.

Mistři ve svém oboru se spojili. Světově známá sklárna MOSER a neméně proslulá vizovická likérka RUDOLF JELÍNEK – dvě české značky se staletými zkušenostmi, tradičními technologiemi, a především s touhou přivádět na svět neobyčejná díla, spojily již podruhé své síly.

Prvních 37 ručně foukaných, bílou sklovinou potahovaných a ručně broušených karaf má již svého majitele. Designérem první edice byl tehdejší umělecký ředitel sklárny Moser Lukáš Jabůrek. Z řady jeho návrhů si ve Vizovicích vybrali ten nejodvážnější, navíc kombinující řemeslné prvky, které jsou pro Moser charakteristické a jinde nevídané. Výsledkem bylo zmiňovaných 37 karaf ve dvou barevných provedeních, jedné deset, druhé dvacet sedm kusů.

Po uvedení první edice na trh v roce 2020 se ukázalo, že existuje řada příznivců, kteří mají velký zájem o spojení těchto dvou tradičních značek. Přirozeným krokem bylo navázat na tuto spolupráci a opět vymyslet něco ojedinělého.

Nový umělecký šéf sklárny Moser Petr Larva přišel s několika návrhy, které, přesně v duchu zadání společnosti RUDOLF JELÍNEK, byly méně neobvyklé a tentokrát zachovávají tradiční tvarosloví lahví pro alkohol. Vznikl tak návrh, který ve svém zlatém zdobení na karafě i skleničkách vzdává hold rodině Jelínků.

„Byla to živá zkušenost, kdy do sebe v projektu prolnuly zákonitosti dvou producentů vysoké kvality. Moser má své limity, ale dokáže je proměnit ve výslednou excelenci stejně jako Jelínek. Bylo pro mne nesmírně zajímavé pracovat na návrhu tvaru a dekorace zlatem ve prospěch sdělení: „Jelínek je historie i současnost, je tady i ve světě.“ Ta lahev je takovým genealogickým zápisem Jelínků“, komentuje Petr Larva.

Ve vizovické likérce mají od přelomu století jasno v tom, že z každého ročníku jim má zůstat alespoň jeden sud slivovice. Zlatá slivovice pro tento set je z roku 2001. Loni jí bylo dvacet let. Není jí už moc. Stačit bude právě na sto lahví.

„Druhou edicí tak přinášíme na trh něco dostupnějšího, něco, co si bude moci pořídit ještě více našich příznivců a zákazníků. Všechny láhve jsou číslovány a opět uloženy do pevného transportního boxu. Věříme, že spojení páleničářského a sklářského řemesla, tedy dokonalé slivovice a dokonalého křišťálu, je naprosto ideální“, dodává Miroslav Motyčka, obchodní a marketingový ředitel R. JELÍNEK.

Přesně na letošní „Den otců“ zahájila společnost RUDOLF JELÍNEK prodej tohoto unikátního setu se skleničkami MOSER a broušeným uzávěrem. Limitovanou edici R. JELÍNEK & Moser set 2022 55,4% 0,7 l můžete zakoupit na eshop.rjelinek.cz za 39 000 Kč.

Dostupnost produktu vám sdělí v závislosti na požadovaném čísle setu. Možné je pouze osobní převzetí v Návštěvnickém centru ve Vizovicích nebo v Muzeu slivovice v Praze, kde vám věnují patřičnou péči.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s.

V kalendářích i v menu Trezoru Marka Fichtnera v pražské restauraci Červený Jelen neochvějně vládne jaro.
Odrůda Riesling je ve světě vína opravdovým pojmem. A právem! V Monarchu se 14. května v rámci řízené degustace zaměří na oblast Mosel.
Mattoni Grand Drink 2024 již zná svého vítěze, po jedenácti letech se jím opět stal český reprezentant. Martin Vogeltanz s koktejlem Nature před mezinárodní odbornou porotou vybojoval vítězství nad...
V pražském baru Pruts nedávno proběhlo české finále Grahamʼs Blend Series Cocktail Competition. Osm finalistů připravilo svůj originální koktejl, jehož dominantní složkou byl Grahamʼs Blend Nº5...
Více než 60 slovinských vinařů dostalo v pondělí 22. dubna jedinečnou příležitost prezentovat svá prémiová vína. Na neformálním setkání v Kaiserštejnském paláci, které se konalo pod záštitou...
Ve významné mezinárodní soutěži kvality výrobků Monde Selection Quality Awards potvrdila pálenka Baron Hildprandt Ze zralých hrušek vysokou úroveň českých ovocných destilátů i um zkušeného mistra...
Ako môže vyzerať podujatie, kde sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? V piatok 10. a v sobotu 11. mája sa otvoria brány bratislavskej Novej Cvernovky, kde sa už po...
20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.
Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot dostaly nové obaly, které lépe odrážejí to, jak značka přemýšlí o své kávě.