Nová Hruškovice Williams ze sudu

Nová Hruškovice Williams ze sudu

Redakce Redakce foto: se svolením R. Jelínek

Sluncem zalité hrušky vypěstované v sadu R. Jelínek v jihoamerickém Chile byly destilovány ve vlastní pálenici v místě sklizně. Následně destilát převezli do Vizovic a uložili jej do dubových sudů, ve kterých předtím zrála jejich GoldCock whisky.

Po půlročním zrání představují hruškovici ve zcela novém a neobyčejném kabátu – Hruškovice Williams ze sudu 42 %. Zrání podtrhlo její ovocnou chuť, sud jí dodal suché a teplé tóny dřeva.

Odrůdy hrušek Williams jsou ideální pro destilaci, protože mají optimální vlastnosti z pohledu chutě i vůně. Z důvodu dostupnosti suroviny nutné pro výrobu tohoto destilátu investovala společnosti Rudolf Jelínek do výrobního závodu v Chile, které je jedním z největších producentů hrušek Williams na světě.

Z Chile až do Vizovic

Do této vzdálené destinace dopravili technologii a samozřejmě pod dohledem palírníků z Vizovic začali vyrábět hruškový destilát. Tento destilát je v tancích přepravován přes oceán do Vizovic, kde jej pak finálně upravují, nechávají dozrát a lahvují. Cesta v tanku přes oceán má shodou okolností velmi dobrý vliv na kvalitu destilátu, kdy houpání, ke kterému na lodi dochází, zaručuje neustálé promíchávání destilátu a ten tak ideálně sceluje svoji chuť i vůni.

Harmonie chutí, která si vás získá

Perfektní soulad a mimořádná chuť nové Hruškovice Williams přiměla vizovickou likérku k rozšíření jejich řady sadařských pálenek.

Takzvanou sadařskou edici tvoří pálenky připravené výhradně z ovoce z vlastních sadů R. Jelínek. Ke stávajícím pěti výrobkům dnes přidávají naprostou novinku: Hruškovici Williams ze sudu po whisky GoldCock. Lahve jsou jako tradičně číslovány. První edice Hruškovice Williams ze sudu byla vyrobena v počtu 1998 lahví. Koupit ji můžete v jelínkovských prodejnách v Praze a ve Vizovicích a samozřejmě také v R. Jelínek e-shopu.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti R. Jelínek

V kalendářích i v menu Trezoru Marka Fichtnera v pražské restauraci Červený Jelen neochvějně vládne jaro.
Odrůda Riesling je ve světě vína opravdovým pojmem. A právem! V Monarchu se 14. května v rámci řízené degustace zaměří na oblast Mosel.
Mattoni Grand Drink 2024 již zná svého vítěze, po jedenácti letech se jím opět stal český reprezentant. Martin Vogeltanz s koktejlem Nature před mezinárodní odbornou porotou vybojoval vítězství nad...
V pražském baru Pruts nedávno proběhlo české finále Grahamʼs Blend Series Cocktail Competition. Osm finalistů připravilo svůj originální koktejl, jehož dominantní složkou byl Grahamʼs Blend Nº5...
Více než 60 slovinských vinařů dostalo v pondělí 22. dubna jedinečnou příležitost prezentovat svá prémiová vína. Na neformálním setkání v Kaiserštejnském paláci, které se konalo pod záštitou...
Ve významné mezinárodní soutěži kvality výrobků Monde Selection Quality Awards potvrdila pálenka Baron Hildprandt Ze zralých hrušek vysokou úroveň českých ovocných destilátů i um zkušeného mistra...
Ako môže vyzerať podujatie, kde sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? V piatok 10. a v sobotu 11. mája sa otvoria brány bratislavskej Novej Cvernovky, kde sa už po...
20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.
Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot dostaly nové obaly, které lépe odrážejí to, jak značka přemýšlí o své kávě.