Pichaya "Pam" Soontornyanakij zvolena nejlepší ženskou šéfkuchařkou v Asii pro letošní rok

Pichaya "Pam" Soontornyanakij zvolena nejlepší ženskou šéfkuchařkou v Asii pro letošní rok

Redakce Redakce foto: se svolením Potong

Pichaya "Pam" Soontornyanakij je kulinářskou odbornicí, slavnou televizní osobností, šéfkuchařkou a majitelkou bangkokské restaurace Potong, která se umístila na 35. místě v soutěži Asia's 50 Best Restaurants.

Pam je jednou z nejvýraznějších tváří thajské kulinářské scény. Tuto prestižní cenu uděluje 318 členů Asijské akademie v rámci soutěže Asia's 50 Best Restaurants. Je to příležitost ocenit ženy v restauračním průmyslu, které svými dovednostmi, odborností a uměním posouvají hranice dokonalosti.

Šéfkuchařka Pam bude oceněna na slavnostním předávání cen v přímém přenosu 26. března 2024 v Soulu. William Drew, ředitel soutěže Asia's 50 Best Restaurants, říká: "Pam ve své luxusní restauraci v ikonické vícepodlažní historické budově předvádí skutečně inovativní kuchyni. Její degustační menu o 20 chodech je mistrovskou třídou v zohledňování kulturního dědictví a vyprávění kulturních příběhů. Za svou inspirativní gastronomii a výjimečné působení na thajské kulinářské scéně - zahrnující vše od televizních vystoupení až po pořady o osobním rozvoji - si Pam tuto poctu skutečně zaslouží."

Po letech strávených v Bangkoku se šéfkuchařka Pam zdokonalovala na Culinary Institute of America a v newyorské restauraci Jean-Georges. Po návratu do Thajska založila šéfkuchařka Pam restauraci "The Table". Je také majitelkou bangkokské restaurace Smoked s mnoha pobočkami. V pozoruhodně mladém věku dosáhla prestižních ocenění, získala několik cen pro mladé kuchaře a v roce 2022 se dokonce ujala role porotkyně v rámci S. Pellegrino Young Chef Academy.

V restauraci Potong se vrátila ke svým kořenům, které nabízejí kulinářský odraz jejího thajsko-čínského dědictví

Název restaurace znamená v překladu "jednoduchý" a je poklonou čínskému obchodu s bylinnými léky její rodiny. Potong sídlí v budově po předcích, která kdysi sloužila jako lékárna pro tradiční čínskou medicínu, a plynule spojuje tradici s avantgardními kulinářskými technikami. Nabízí 20 inspirativních pokrmů v degustačním menu, které odráží její filozofii pěti prvků: "Sůl, kyselost, koření, textura a Maillardova reakce". Rychle se stala jedním z nejvlivnějších šéfkuchařů v zemi. Potong, který se nachází v srdci čínské čtvrti Bangkoku, je uznáván jako jeden z nejprestižnějších gastronomických podniků ve městě. Mezi významná ocenění Potongu patří 35. místo v žebříčku Asia's 50 Best Restaurants pro rok 2023 a 88. místo v rozšířeném seznamu 50 Best Restaurants světa 2023, což dále upevňuje status šéfkuchaře jako průkopníka ve světě gastronomie.

Závazek Pichayi "Pam" Soontornyanakij k posílení postavení žen-kuchařek je patrný z její klíčové role ve sdružení Gastronauts Asia a Women in Gastronomy (WIG). Nedávno spolu s neziskovou organizací American Women's Club of Thailand zahájila vlastní stipendijní program nazvaný WFW (Women for Women), jehož cílem je pomoci mladým ženám na thajském venkově splnit si sen a stát se kuchařkou.

K vítězství v soutěži Asia's Best Female Chef Award 2024 šéfkuchařka Pam říká: "Jsem hluboce poctěna. Toto ocenění přesahuje osobní úspěch - je uznáním mého přesvědčení, úcty k dědictví a mé neutuchající snahy o sebezdokonalování. Kéž toto ocenění inspiruje mladé kuchařky k překonávání bariér a uskutečňování velkých kulinářských snů. Věřím, že každý, kdo má vášeň a odhodlání, může jít svou cestou k úspěchu. Jsem vděčná společnosti 50 Best za toto uznání - není to jen můj triumf, ale triumf každého začínajícího kuchaře na celém světě."

Zdroj: Theworlds50best.com

Ako môže vyzerať podujatie, kde sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? V piatok 10. a v sobotu 11. mája sa otvoria brány bratislavskej Novej Cvernovky, kde sa už po...
20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.
Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot dostaly nové obaly, které lépe odrážejí to, jak značka přemýšlí o své kávě.
Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.