Nejlepší recepturou na drink Bavorák mají v pražském Recharging Baru. Namíchal ji Jakub Kameniar

Nejlepší recepturou na drink Bavorák mají v pražském Recharging Baru. Namíchal ji Jakub Kameniar

Redakce Redakce foto: Mejra Drkal

Soutěž Fernet STOCK Bar Competition o nejlepší twist na klasický Bavorák zná své vítěze. Rozhodnutí bylo na Instagramu i odborné porotě.

Do soutěže se na konci minulého roku zapojilo 19 barmanů z celé České republiky. Jejich úkolem bylo vymyslet nejlepší twist na klasický český koktejl Bavorák v originální receptuře sestávající z Fernetu STOCK, toniku a plátku citronu. 

Nové verze Bavoráku měly být inspirované barem, v němž daný barman působí, případně osobností typického hosta tohoto podniku. Nejvýše třísložkový soutěžní highball musel obsahovat minimálně 3 centilitry Fernetu STOCK Original, Fernetu STOCK Citrus nebo Fernetu STOCK Barrel Edition jako bázi. 

O nejpovedenější drink poté hlasovala veřejnost na oficiálním instagramovém profilu soutěže Podpor_Sveho_Barmana_cz. Hlasování trvalo dva a půl týdne, stejně jako období, kdy organizátoři počítali prodej produktů brandu Fernet STOCK v zúčastněných barech.

Nejvíce instagramových srdíček získal koktejl Noir Leviathan od barmanky Terezy Halinárové z baru Hookah z Ústí nad Labem. Kromě Fernetu STOCK Citrus obsahuje levandulový sirup a tonik s příchutí okurky a melounu. Barový tým se tak může těšit na teambuilding ve výrobním areálu společnosti STOCK v Prádle u Nepomuku.

Nejlepší recepturou se podle ambassadorů pořádající společnosti chlubí drink (Re)charging Bavorák barmana Jakuba Kameniara z pražského Recharging Baru. Kombinuje Fernet STOCK Barrel s kávou cold brew infuzovanou vanilkovým luskem a zázvorovým tonikem. Autor koktejlu získává finanční odměnu ve výši 7.500 korun.

O nejzajímavější prodeje v jednotlivých regionech se postaraly bary Hookah Ústí nad Labem (severní a západní Čechy), Revolution Písek (jižní Čechy a Vysočina), Recharging Bar (Praha) a Jerry’s Bar Olomouc (východní Čechy a Morava). Uvedené podniky za odměnu získávají závoz produktů v hodnotě 10 tisíc korun.

 „Vzhledem k situaci v oboru gastronomie jsme s účastí a kvalitou drinků velmi spokojeni. Mezi přihlášenými bylo několik opravdu originálních a přitom jednoduše aplikovatelných receptur. Přesně takové Bavoráky jsme hledali,“ komentoval soutěž brand manažer značky Fernet STOCK Tomáš Matuška.

Zdroj: cbanet.cz

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...