Krev v bezmasém mase?!? Tak jak to tedy je?

Krev v bezmasém mase?!? Tak jak to tedy je?

Redakce Redakce foto: se svolením Yemoja, Ltd.

Startup Yemoja, Ltd. chce jít naproti těm, kdo svůj hamburger nebo steak potřebují mít krvavý, přitom by rádi zůstali vegani…? Prostě se to v nich pere!

Izraelský startup Yemoja, Ltd. vyvíjí červené mikrořasy pro středně propečené hamburgery a steaky na rostlinné bázi. Složení s názvem Ounje má podle sdělení společnosti napodobit červenou tekutinu jako u živočišného masa, navíc bez nutnosti použití umělých barviv.

Ta důležitá složka z červených řas se pěstuje v interiéru ve fotobioreaktorech. V kombinaci s dalšími deriváty ze stejného kmene řas Porphyridium slouží jako rostlinná náhražka hemu pro odvětví kultivovaného masa a masa na rostlinné bázi.

„Díky tomuto specifickému složení vzniká látka, která svým vzhledem a strukturou připomíná krev," uvedl Amikam Bar-Gil, spoluzakladatel a technologický ředitel společnosti Yemoja.

Dále Amikam Bar-Gil dodal, že patentovaná náhražka hemu z mikrořas kromě toho, že dodává syrovému masu rostlinného původu počáteční červený pigment, při vaření hnědne a sráží se jako skutečné masové šťávy. Díky 20% až 30% obsahu bílkovin a kompletnímu profilu esenciálních aminokyselin dodává hotovým výrobkům také další živiny.

Společnost Yemoja vyrábí svůj přípravek Ounje studeným procesem bez použití organických rozpouštědel. Složku pilotně zkouší se začínajícím výrobcem rostlinných produktů a výrobcem kultivovaného masa.

Zdroj: foodbusinessnews.net

Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...
Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt? Nenechte se zaskočit dospělými koledníky a kromě obarvených...
Tři, dvě i jedna hvězda se odevzdávaly před několika málo dny u příležitosti udílení prestižních ocenění Michelin Guide ve Francii. Nechyběly ani zelené hvězdy, které restaurace dostávají za...
Špičkovou gastronomickou událost, evropské finále Bocuse d´Or, která se konalo 19. a 20. března v norském Trondheimu, zakončilo vyhlášení deseti nejlepších postupujících evropských týmů, mezi které...
Hit posledních let - všemi milovaný medvědí česnek se v nejbližších dnech vrátí na menu populární pražské La Verandy. Jak bude vypadat menu?
Přihlásit se je možné až do 20. března 2024. Národní finále se uskuteční 14. dubna a na vítěze pak čeká pozvánka na mezinárodní kolo v Portu i s letenkou a ubytováním. To se uskuteční mezi 19. a 22....
Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.
Nová ochucená Becherovka je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu...