The Artisan představuje nové večerní menu šéfkuchaře Davida Rejhona

The Artisan představuje nové večerní menu šéfkuchaře Davida Rejhona

Redakce Redakce foto: se svolením The Artisan

Speciální čtvrtky v otevřené kuchyni Davida Rejhona začínají. Pro hosty šéfkuchař připravuje vybrané speciality, láká na otevřenou kuchyni i živá hudební vystoupení.

The Artisan, restaurace pražského hotelu Marriott, již tento čtvrtek představí nové večerní À la carte menu, které vzniklo pod vedením zkušeného šéfkuchaře Davida Rejhona. Celý koncept restaurace je inspirován chutěmi moderní české kuchyně, která klade důraz na udržitelnost, sezónnost a vlastní výrobu. Součástí nového večerního menu bude také vaření v otevřené kuchyni doplněné o živá vystoupení talentovaných hudebníků.

Hosté The Artisanu mohou každý čtvrteční večer, počínaje 17. únorem, ochutnat speciality nového večerního konceptu restaurace. Chybět nebude ani vaření v otevřené „divadelní“ kuchyni, kde hosté uvidí přípravu své večeře v reálném čase. Těšit se mohou i na interaktivní servis, během kterého se od obsluhy a kuchařů dozvědí více informací o jednotlivých pokrmech a surovinách použitých k jejich přípravě.

Součástí čtvrtečních večerů bude také možnost nahlédnout do zázemí restaurace, kterým hosty provede sám šéfkuchař David Rejhon. Zájemcům přiblíží koncept restaurace a seznámí je i se zajímavým vybavením, které má jeho tým k dispozici, včetně unikátního kultivátoru, v němž si pěstují vlastní bylinky, luštěniny a další výhonky, které se pak objevují v zajímavých kombinacích v jednotlivých pokrmech.

„Pro hosty jsme si připravili řadu lahodných lokálních jídel, mohou se těšit například na marinovaného kapra na sladko kyselo s domácím citrónovým kefírem a sezónní zeleninou, hovězí tatarák z plemene čestr, výběrová masa a steaky upravené v našem vnitřním Josper grilu a na své si přijdou i vegetariáni, pro které připravíme skvělý grilovaný květák s pěnou z černého kořene a pošírovaným vejcem sous-vide. Nezapomněli jsme samozřejmě ani na sladkou tečku, osobně doporučuji čokoládovou ganache s pečenou hruškou, vlašskými ořechy a slaným karamelem,“ představuje výběr z menu šéfkuchař David Rejhon.

Tým kuchařů restaurace The Artisan vytvořil koncept poctivé a řemeslné kuchyně, která kromě gastronomického zážitku klade také vysoké nároky na udržitelnost, sezónnost a kvalitu surovin. Proto také restaurace spolupracuje s lokálními farmáři a dodavateli, které dobře zná a důvěřuje jim. Příkladem může být dodavatel masa A-maso, Kalendova Chabrybárna, Mlékárna Krasolesí, Sluneční farma Vykáň či Vinařství Salabka.

První večerní ochutnávka À la carte menu restaurace The Artisan je pro hosty připravena již tento čtvrtek od 18:00 za doprovodu živého hudebního představení Brendana Hannigana.

Zdroj: Tisková zpráva restaurace The Artisan

Tři, dvě i jedna hvězda se odevzdávaly před několika málo dny u příležitosti udílení prestižních ocenění Michelin Guide ve Francii. Nechyběly ani zelené hvězdy, které restaurace dostávají za...
Špičkovou gastronomickou událost, evropské finále Bocuse d´Or, která se konalo 19. a 20. března v norském Trondheimu, zakončilo vyhlášení deseti nejlepších postupujících evropských týmů, mezi které...
Hit posledních let - všemi milovaný medvědí česnek se v nejbližších dnech vrátí na menu populární pražské La Verandy. Jak bude vypadat menu?
Přihlásit se je možné až do 20. března 2024. Národní finále se uskuteční 14. dubna a na vítěze pak čeká pozvánka na mezinárodní kolo v Portu i s letenkou a ubytováním. To se uskuteční mezi 19. a 22....
Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.
Nová ochucená Becherovka je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu...
Šéfkuchař restaurace The Artisan v pražského hotelu Marriott obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“ v kategorii Marriott Premium Hotels. Toto významné ocenění získal na nedávné konferenci EMEA...
Dohoda umožní skupině Accor převzít řízení hotelu The Mozart Prague. Po rozsáhlé renovaci se vyhlášený hotel The Mozart Prague připojí k prestižní značce Sofitel Legend.
Exkurzi ve špičkové chicagské restauraci měli možnost zažít studenti třídy Commercial Foods.