Daniel Humm spouští předplatitelskou Eleven Madison Home

Daniel Humm spouští předplatitelskou Eleven Madison Home

Redakce Redakce foto: se svolením Eleven Madison Park

Daniel Humm, šéf jedné z nejlepších restaurací světa Eleven Madison Park, která se v loňském roce začala věnovat pouze rostlinné stravě, oznámil nový projekt: Eleven Madison Home. Pojďte se podívat, jak nabídka vypadá.

Cílem předplatitelské služby je povzbudit zákazníky, aby alespoň jeden den v týdnu jedli rostlinnou stravu. Samotný Humm si myslí, že i to by mělo mít pozitivní dopad.

Pokud si službu objednáte, každý týden vám dorazí domů balíček, který obsahuje jídla na jeden den, díky nimž si můžete v pohodlí domova vychutnat novinky z restaurace a zároveň se dozvědět něco o světě farmářů, řemeslníků, chutí a ingrediencí.

Daniel Humm prohlásil, že přeměna Eleven Madison Park na rostlinnou restauraci byla nejzajímavějším obdobím celé jeho kuchařské kariéry. „Bylo to smysluplné a rozsáhlé. Popisujeme úplně nový svět, který je pro nás výzvou ke kreativitě a neustálému učení. Je vzrušující vařit a jíst tímto způsobem. To, o čem jsme si zpočátku mysleli, že by nás mohlo omezovat, se ukázalo být naopak povzbuzující," řekl.

Humm se rozhodl využít svou kreativitu pro lepší budoucnost, založenou na rostlinné stravě, protože to je podle něj směr, kterým se potravinový systém musí ubírat. „Nejsem vědec ani odborník na změnu klimatu, ale jsem kuchař. Na vlastní oči vidím, jak se náš svět mění, pokud jde o kvalitu, dostupnost surovin a způsob jejich získávání. Musíme přehodnotit normy a přepsat pravidla. Tento způsob stravování je lepší pro planetu i naše zdraví," řekl.

K vytvoření Eleven Madison Home slavného kuchaře inspirovaly reakce hostů v restauraci, kteří mu prý říkali: „Kdybych se mohl stravovat tímto způsobem, jedl bych pořád jenom rostlinnou stravu." Daniel Humm to dle svých slov zpočátku považoval za milé povzbuzení na základě obrovské změny, kterou provedl, až mu došlo, že je tu něco, na čem by se dalo zapracovat.

„Mohli bychom udělat víc pro to, abychom toto štěstí přinesli i lidem, kteří zrovna v naší restauraci nesedí?“ ptal se sebe a svých kolegů.

Každým nákupem u Eleven Madison Home navíc objednavatel přispívá přímo na jeden rostlinný pokrm  pro charitu Rethink Food, která prostřednictvím Eleven Madison Truck bojuje proti nedostatku potravin v New Yorku tím, že poskytuje jídlo těm nejpotřebnějším.

Zdroj: foodandwinegazette.com

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.