Dvě zlaté medaile pro Diplomático Selección de Familia

Dvě zlaté medaile pro Diplomático Selección de Familia

Redakce Redakce foto: se svolením Ultra Premium Brands

Jedna z nejstarších a nejprestižnějších soutěží, San Francisco World Spirits Competition, letos ocenila tento superprémiový rum hned dvojitou zlatou medailí. O tom, že ji destilát dostane, musí jednomyslně rozhodnout všichni porotci.

Soutěž SFWSC byla založena v roce 2000 a je největší soutěží v Severní Americe. Přibližně 5 000 vzorků lihovin letos hodnotilo 70 porotců z celého světa. Rumu Diplomático Selección de Familia byla v letošním ročníku udělena dvojitá zlatá medaile. Takto oceněné destiláty se považují za jedny z nejlepších na světě. Dvojitou zlatou medaili obdrží pouze tehdy, když jim všichni porotci jednomyslně udělí zlaté ocenění.

Destilace rumu Diplomático Selección de Familia probíhá z 90 % v měděném kotlíkovém destilačním zařízení (těžké rumy) a z 10 % v destilačním zařízení “Batch kettle” (unikátní periodický destilační systém, kombinace atypického destilačního kotle a kolony) a formou kolonové destilace (středně těžké a lehké rumy). Vyrábí se z melasy a panenského medu z cukrové třtiny, a zraje až 12 let v sudech z amerického bílého dubu, sudech po bourbonu a po sherry. Tento sofistikovaný rum, mistrovsky namíchaný na 43 % alkoholu, má intenzivní charakteristickou chuť ideální pro vychutnávání čistého rumu. Má vůni vanilky, karamelu, červeného ovoce a dubu. V chuti se dřevo a švestky snoubí s tóny karamelu, které vytvářejí dobře zakulacený a dlouhotrvající závěr.

Název Selección de Familia, tedy v překladu „výběr rodiny“, odkazuje na jedinečnou povahu rodiny Ballesteros, která stojí za nezávislou značkou Diplomático, a na její vášeň pro řemeslo a umění výroby rumu. K vytvoření tohoto vynikajícího blendu rodina společně s Maestros Roneros pečlivě vybrala ty nejlepší rumy a sudy, které dle jejich názoru nejlépe definovaly styl a hodnoty značky Diplomático.

Zdroj: Tisková zpráva Ultra Premium Brands

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...