Znovuobjevený Mirazur: trailer dokumentu je zde

Znovuobjevený Mirazur: trailer dokumentu je zde

Redakce Redakce foto: Matteo Carassale, Franck Ribiere a Verane Frediani

Podívejte se na trailer skvělého dokumentu o jedné z nejlepších restaurací světa, nesoucí status tří hvězd MICHELIN Guide.

Film s názvem Reinventing Mirazur má 98 minut a dokumentuje jeden rok v životě šéfkuchaře Maura Colagreca, který se ocitl v situaci, kdy od základu přehodnocuje a znovuobjevuje svou restauraci Mirazur ve francouzském Mentonu, oceněnou třemi michelinskými hvězdičkami. Děje se tak poté, co pandemie COVID-19 zastavila jakýkoli progres, v době, kdy byla restaurace na svém vrcholu a nesla ocenění nejlepší restaurace na světě v žebříčku The World's 50 Best Restaurants.

Během pandemie špičkový šéfkuchař Colagreco a jeho žena Julia využili příležitosti a restauraci zcela přebudovali. A to nejen kompletní rekonstrukcí uvnitř, ale také opětovným propojením s přírodou vně budovy a faktickým umístěním zahrady restaurace na talíř. A vytvořili zcela nový gastronomický zážitek.

Colagreco, který je stejně tak zahradníkem jako šéfkuchařem, se spolu s týmem ukryli do zahrady na svahu Mirazuru na Francouzské riviéře s výhledem na moře, a učili se, jak maximálně využít optimální okamžik pro výsadbu a sklizeň ovoce, zeleniny a bylinek. Zrodilo se Lunární menu Mirazur, inspirované koloběhem přírody a rozdělené do čtyř sekcí (kořeny, listy, květy a plody), které odpovídají měsíčnímu cyklu.

Na filmu Reinventing Mirazur se podíleli producenti Frédiani, Ribière, Colagreco, Thomas Augsberger z losangeleské společnosti Eden Rock Media, a Schuyler Ransohoff a Wes Fleuchaus ze společnosti Front Berner. Film měl světovou premiéru loni v září na filmovém festivalu v San Sebastianu.

Zdroj: finedininglovers.com

Tři, dvě i jedna hvězda se odevzdávaly před několika málo dny u příležitosti udílení prestižních ocenění Michelin Guide ve Francii. Nechyběly ani zelené hvězdy, které restaurace dostávají za...
Špičkovou gastronomickou událost, evropské finále Bocuse d´Or, která se konalo 19. a 20. března v norském Trondheimu, zakončilo vyhlášení deseti nejlepších postupujících evropských týmů, mezi které...
Hit posledních let - všemi milovaný medvědí česnek se v nejbližších dnech vrátí na menu populární pražské La Verandy. Jak bude vypadat menu?
Přihlásit se je možné až do 20. března 2024. Národní finále se uskuteční 14. dubna a na vítěze pak čeká pozvánka na mezinárodní kolo v Portu i s letenkou a ubytováním. To se uskuteční mezi 19. a 22....
Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.
Nová ochucená Becherovka je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu...
Šéfkuchař restaurace The Artisan v pražského hotelu Marriott obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“ v kategorii Marriott Premium Hotels. Toto významné ocenění získal na nedávné konferenci EMEA...
Dohoda umožní skupině Accor převzít řízení hotelu The Mozart Prague. Po rozsáhlé renovaci se vyhlášený hotel The Mozart Prague připojí k prestižní značce Sofitel Legend.
Exkurzi ve špičkové chicagské restauraci měli možnost zažít studenti třídy Commercial Foods.