Dokonalé spojení mistrů svého oboru. MOSER a RUDOLF JELÍNEK vytvořili novou limitku

Dokonalé spojení mistrů svého oboru. MOSER a RUDOLF JELÍNEK vytvořili novou limitku

Redakce Redakce foto: se svolením RUDOLF JELÍNEK a.s.

Myšlenka realizace společného projektu těchto dvou tradičních firem vznikla už před více než pěti lety. Jejich přáním a cílem bylo přinést na trh slivovici, kterou svět ještě neviděl, v balení, které svět ještě neviděl.

Mistři ve svém oboru se spojili. Světově známá sklárna MOSER a neméně proslulá vizovická likérka RUDOLF JELÍNEK – dvě české značky se staletými zkušenostmi, tradičními technologiemi, a především s touhou přivádět na svět neobyčejná díla, spojily již podruhé své síly.

Prvních 37 ručně foukaných, bílou sklovinou potahovaných a ručně broušených karaf má již svého majitele. Designérem první edice byl tehdejší umělecký ředitel sklárny Moser Lukáš Jabůrek. Z řady jeho návrhů si ve Vizovicích vybrali ten nejodvážnější, navíc kombinující řemeslné prvky, které jsou pro Moser charakteristické a jinde nevídané. Výsledkem bylo zmiňovaných 37 karaf ve dvou barevných provedeních, jedné deset, druhé dvacet sedm kusů.

Po uvedení první edice na trh v roce 2020 se ukázalo, že existuje řada příznivců, kteří mají velký zájem o spojení těchto dvou tradičních značek. Přirozeným krokem bylo navázat na tuto spolupráci a opět vymyslet něco ojedinělého.

Nový umělecký šéf sklárny Moser Petr Larva přišel s několika návrhy, které, přesně v duchu zadání společnosti RUDOLF JELÍNEK, byly méně neobvyklé a tentokrát zachovávají tradiční tvarosloví lahví pro alkohol. Vznikl tak návrh, který ve svém zlatém zdobení na karafě i skleničkách vzdává hold rodině Jelínků.

„Byla to živá zkušenost, kdy do sebe v projektu prolnuly zákonitosti dvou producentů vysoké kvality. Moser má své limity, ale dokáže je proměnit ve výslednou excelenci stejně jako Jelínek. Bylo pro mne nesmírně zajímavé pracovat na návrhu tvaru a dekorace zlatem ve prospěch sdělení: „Jelínek je historie i současnost, je tady i ve světě.“ Ta lahev je takovým genealogickým zápisem Jelínků“, komentuje Petr Larva.

Ve vizovické likérce mají od přelomu století jasno v tom, že z každého ročníku jim má zůstat alespoň jeden sud slivovice. Zlatá slivovice pro tento set je z roku 2001. Loni jí bylo dvacet let. Není jí už moc. Stačit bude právě na sto lahví.

„Druhou edicí tak přinášíme na trh něco dostupnějšího, něco, co si bude moci pořídit ještě více našich příznivců a zákazníků. Všechny láhve jsou číslovány a opět uloženy do pevného transportního boxu. Věříme, že spojení páleničářského a sklářského řemesla, tedy dokonalé slivovice a dokonalého křišťálu, je naprosto ideální“, dodává Miroslav Motyčka, obchodní a marketingový ředitel R. JELÍNEK.

Přesně na letošní „Den otců“ zahájila společnost RUDOLF JELÍNEK prodej tohoto unikátního setu se skleničkami MOSER a broušeným uzávěrem. Limitovanou edici R. JELÍNEK & Moser set 2022 55,4% 0,7 l můžete zakoupit na eshop.rjelinek.cz za 39 000 Kč.

Dostupnost produktu vám sdělí v závislosti na požadovaném čísle setu. Možné je pouze osobní převzetí v Návštěvnickém centru ve Vizovicích nebo v Muzeu slivovice v Praze, kde vám věnují patřičnou péči.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s.

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.