Hovězí v křenové omáčce. Na léto

Hovězí v křenové omáčce. Na léto

Redakce Redakce foto: se svolením KRO Kitchen

Karlínské KRO Bistro & Bar hlásí návrat signature pokrmu i nové letní menu.

S příchodem kalendářního léta se v KRO Bistro & Baru, které nedávno oslavilo své první narozeniny, opět obměnilo menu. Hosté tak mohou přivítat novinky, ale také ochutnat staré známé. Na menu se totiž vrací signature pokrm hovězí v křenové omáčce, s nímž karlínské KRO zaujalo před rokem.

Na jídelním lístku zůstávají také některé stálice, jejichž základ je vždy stejný a střídají se jen sezónní ingredience, které celý pokrm doplňují. Změn se tak dočká tatarák, který nově doplní marináda z pečených rajčat a nakládaná šalotka. Smažené kuře v housce vyletní pažitková emulze s medvědím česnekem a hovězí v chlebu nahradí hovězí ve focaccie s nakládanou cuketou a ajvarem. 

Na lístku se objevuje také několik novinek. Z předkrmů to jsou kuřecí stripsy naložené do směsi misa, žloutků a jogurtu a poté obalené a osmažené ve strouhance z tapiokové mouky. Stripsy se podávají s majonézou z konfitovaného česneku. Druhou novinkou mezi předkrmy jsou nachos z bramborových placek s rajčatovou salsou a kimchi solí.
Na menu nechybí ani tentokrát vegetariánský speciál v podobě grilovaného květáku s omáčkou ze zrajícího sýru, nakládanou šalotkou, koprem a chlebovým crumblem. Sladkou tečku lze vybrat ze dvou dezertů: vanilkový krém s jahodami, hořkou čokoládou s mandlemi a estragonem, nebo pošírované meruňky s medovým krémem a zmrzlinou ze syrovátky.

Méně je více

Barová část KRO Bistro & Baru prošla lehkou obměnou konceptu. Na hosty i nadále čekají signature koktejly, na které se chce šéfbarman Pavel se svým týmem nyní soustředit a věnovat jim veškerou péči. Aby toho docílili, rozhodli se omezit „podpultovou“ nabídku dalších koktejlů. K dostání jsou tedy pouze drinky uvedené na menu.
Jejich výběr se však rozšířil a nabídka nově obsahuje okolo dvaceti koktejlů, vyladěných do posledního detailu. Mezi novinky patří například čepované Clarified Tap Mojito (rum Diplomático Mantuano, mátovo-limetkový cordial, Vetiver esence), Fizzy Strawberry (jahodovo-estragonový shrub sorbet, šumivé víno, nakládaná jahoda), Bay Leaf Martini (gin Garage 22, Martini Ambrato, fermentovaná rajčatová voda, bobkový list, křenový olej), Cherry Batanga (tequila Cazcabel Blanco, višňová šťáva, Luxardo Maraschino, Mio Mio Cola) a Rhubarb Cosmopolitan (KRO lemon vodka, rebarborový cordial a vermut Dolin Dry). 

Zkrátka nepřijdou ani ti, kdo dávají přednost nealkoholickým drinkům. Pro ně vznikly nové drinky kombinující suroviny: rebarbora-ibišek-zázvor, cold brew-grapefruit-bezinka a spojení okurky a octu na pití z Utopie.

Přes léto se v Karlíně také protáhla otevírací doba, a to až do půlnoci od čtvrtka do soboty. Kuchyň v tyto dny funguje až do 22 hodin.

Zdroj: Tisková zpráva KRO Bistro & Bar

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.