Slavná michelinská trojhvězda Alaina Ducasse, Le Louis XV, má nového šéfkuchaře a sommeliera

Slavná michelinská trojhvězda Alaina Ducasse, Le Louis XV, má nového šéfkuchaře a sommeliera

Redakce Redakce foto: se svolením Le Louis XV

V bájném podniku na náměstí Place du Casino došlo ke změnám. Zatímco Dominique Lory nahradila od srpna Francka Ceruttiho na pozici šéfkuchaře Hôtel de Paris, Emmanuel Pilon převzal vedení kuchyně vlajkového podniku Alaina Ducasse, trojhvězdu Le Louis XV. Maxime Pastor vystřídal Noëla Bajora a stal se tak hlavním sommelierem.

Oběma nováčkům, kteří prošli "Ducassovým školením", je kolem třiceti let a již několik let pracovali v hotelu Plaza Athénée. Společně hodlají vnést do jídelního lístku tříhvězdičkové restaurace Le Louis XV-Alain Ducasse à l'Hôtel de Paris svůj vlastní rukopis.

Restaurace Alaina Ducasse v hotelu Hôtel de Paris píše od roku 1987 nové kapitoly gastronomické historie Monaka. Alain Ducasse od otevření podniku v této restauraci nabízí lehkou a svěží kuchyni inspirovanou štědrostí jeho oblíbené Riviéry. Své hosty překvapuje širokou škálou zeleninových pokrmů, které zde umí mistrně připravit. Dnes je i díky jeho umění kuchařského řemesla kulinářská scéna v Monaku bohatší a vitálnější než kdykoli předtím. Restaurace je referenčním bodem a zároveň průkopníkem v tomto luxusním gastronomickém uzlu. Monako je skutečně jedinečné prostředí, co se týče nejenom zdrojů surovin, ale samozřejmě i klientely.

Emmanuel Pilon se v roce 2009 jako velmi mladý připojil k Maison Ducasse a po stáži v Lyonu u dvou šéfkuchařů, kteří získali ocenění Meilleur Ouvrier de France, Christiana Têtedoie a Davyho Tissota, pracoval nejprve v restauraci Louis XV v Monaku u Francka Ceruttiho a Dominiqua Loryho, poté osm let v Paříži u Romaina Medera v restauraci Alaina Ducasse v rámci Plaza Athénée. Jako zástupce šéfkuchaře se zasloužil o tzv. revoluci jednoduchosti. Pomáhal také Romainu Mederovi a Albertu Adriovi v pop-up restauraci ADMO (Adrià Ducasse Meder aux Ombres).

Maxime Pastor je od srpna novým hlavním sommelieren. Pro monackého občana je to vlastně návrat domů. Po absolvování kuchařské školy Lycée Hôtelier de Monaco bylo jeho první zaměstnání v monackém hotelu Hermitage. Poté pracoval v restauraci Guy Savoy v Paříži a v roce 2016 byl jmenován sommelierem v restauraci Alaina Ducasse v hotelu Plaza Athénée. Po těchto unikátních zkušenostech nově zastává funkci hlavního sommeliera v restauraci Louis XV - Alain Ducasse.

Emmanuel Pilon a Maxime Pastor se tímto začlenili do vedoucího týmu slavného podniku a jsou tím pádem partnery manažerky restaurace Claire Sonnet a hlavního cukráře Sandro Micheliho.

Zdroj: Tisková zpráva restaurace Le Louis XV-Alain Ducasse à l'Hôtel de Parky

Tři, dvě i jedna hvězda se odevzdávaly před několika málo dny u příležitosti udílení prestižních ocenění Michelin Guide ve Francii. Nechyběly ani zelené hvězdy, které restaurace dostávají za...
Špičkovou gastronomickou událost, evropské finále Bocuse d´Or, která se konalo 19. a 20. března v norském Trondheimu, zakončilo vyhlášení deseti nejlepších postupujících evropských týmů, mezi které...
Hit posledních let - všemi milovaný medvědí česnek se v nejbližších dnech vrátí na menu populární pražské La Verandy. Jak bude vypadat menu?
Přihlásit se je možné až do 20. března 2024. Národní finále se uskuteční 14. dubna a na vítěze pak čeká pozvánka na mezinárodní kolo v Portu i s letenkou a ubytováním. To se uskuteční mezi 19. a 22....
Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.
Nová ochucená Becherovka je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu...
Šéfkuchař restaurace The Artisan v pražského hotelu Marriott obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“ v kategorii Marriott Premium Hotels. Toto významné ocenění získal na nedávné konferenci EMEA...
Dohoda umožní skupině Accor převzít řízení hotelu The Mozart Prague. Po rozsáhlé renovaci se vyhlášený hotel The Mozart Prague připojí k prestižní značce Sofitel Legend.
Exkurzi ve špičkové chicagské restauraci měli možnost zažít studenti třídy Commercial Foods.