Plantation Single Cask 2022: Plantation Single Cask Australia 2009 Palo Cortado

Plantation Single Cask 2022: Plantation Single Cask Australia 2009 Palo Cortado

Redakce Redakce foto: se svolením Warehouse #1

Legendární palírna, v jejímž čele stojí rumový guru Alexandre Gabriel, uvádí na trh další limitovanou verzi svého rumu. Single Cask Plantation Australia 2009 vznikl z rumu destilovaného v roce 2009 v palírně Beenleigh Artisan Distillers.

Tento rum byl vyroben z melasy v kotlíkovém destilačním zařízení a zrál nejdříve 11 let tropickým zráním v sudech po bourbonu, následně další 1 rok kontinentálním zráním v sudech po koňaku Ferrand a nakonec ještě 4 měsíce dozrával v sudu po sherry Palo Cortado.

Lahvován byl o síle 45 %

Aroma: ovocné, s tóny hrušek, mandarinkového džemu, kůry grapefruitu a sušených meruněk, ke kterým se přidávají kořeněné tóny pepře, hřebíčku, skořice, anýzu a pistácií spolu s vinnými tóny sherry.

Chuť: harmonické spojení rumu, dřeva a sherry, s tóny čokolády, mandlí, třešní, borůvek, banánů, hořkých pomerančů a elegantních tónů růží.

V České republice je k dostání v limitovaném nákladu přímo v karlínské prodejně Warehouse #1 (Sokolovská 68/105) nebo na www stránkách warehouse1.cz.

Zdroj: Warehouse #1

Tři, dvě i jedna hvězda se odevzdávaly před několika málo dny u příležitosti udílení prestižních ocenění Michelin Guide ve Francii. Nechyběly ani zelené hvězdy, které restaurace dostávají za...
Špičkovou gastronomickou událost, evropské finále Bocuse d´Or, která se konalo 19. a 20. března v norském Trondheimu, zakončilo vyhlášení deseti nejlepších postupujících evropských týmů, mezi které...
Hit posledních let - všemi milovaný medvědí česnek se v nejbližších dnech vrátí na menu populární pražské La Verandy. Jak bude vypadat menu?
Přihlásit se je možné až do 20. března 2024. Národní finále se uskuteční 14. dubna a na vítěze pak čeká pozvánka na mezinárodní kolo v Portu i s letenkou a ubytováním. To se uskuteční mezi 19. a 22....
Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.
Nová ochucená Becherovka je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu...
Šéfkuchař restaurace The Artisan v pražského hotelu Marriott obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“ v kategorii Marriott Premium Hotels. Toto významné ocenění získal na nedávné konferenci EMEA...
Dohoda umožní skupině Accor převzít řízení hotelu The Mozart Prague. Po rozsáhlé renovaci se vyhlášený hotel The Mozart Prague připojí k prestižní značce Sofitel Legend.
Exkurzi ve špičkové chicagské restauraci měli možnost zažít studenti třídy Commercial Foods.