Jan Hartwig otevřel v Mnichově restauraci JAN

Jan Hartwig otevřel v Mnichově restauraci JAN

Redakce Redakce foto: se svolením restaurace JAN

Čekání a dohady skončily. Jan Hartwig, který ještě před rokem vařil v restauraci Atelier v hotelu Bayerischer Hof a získal tam tři hvězdičky, otevřel v mnichovské čtvrti Museumsquartier, jen kousek od náměstí Königsplatz, vlastní restauraci.

Stejně jako jeho úspěšný pop-up v areálu mnichovského zámku Nymphenburg ponese světlem zalitá restaurace s otevřenou kuchyní puristický název "JAN".

Díky restauraci s kapacitou až 40 míst a salonku si Jan Hartwig plní své dlouholeté přání profesní nezávislosti. Zůstává věrný své kuchařské filozofii a linii. Hartwig je znám svým citem pro rovnocennou směs moderních a klasických technik, stejně jako tradičních a vytříbených chuťových zážitků. Nejvyšší úroveň řemeslného zpracování, udržitelnost a nejlepší produkty, především z regionu, hrají stejně důležitou roli jako vysoká míra kreativity, s níž se mu již podařilo zazářit už v ATELIERU.

 

"Jsem nadmíru spokojený, že jsem mohl tuto restauraci navrhnout od základu podle svých představ na tak skvělém místě. Mezi klidnou krásou Museumsquartier a městským ruchem Maxvorstadtu je tato restaurace tím pravým pro mou novou vzrušující životní etapu," říká nadšeně Jan Hartwig. V kuchyni i v restauraci bude kladen důraz nejen na požitek, ale také na radost ze života. Kromě výtvorů na talíři přispěje k celkovému zážitku také Janův přítel a umělec Stefan Strumbel některými svými díly.

Restaurace se otevírá v úterý a ve středu (pouze večeře), ve čtvrtek a v pátek nabízí obědy i večeře. O sobotách, nedělích a pondělcích je možné si po dohodě rezervovat soukromou akci. Menu stojí 7.000 Kč (bez nápojů), podává se k obědu i večeři a lze ho rozšířit o signature pokrmy. V době oběda je nabízena také zlevněná verze za 5.000 Kč. Mladý vysoce motivovaný tým v kuchyni a obsluha, kterou vede Kilian Skalet, jenž mimo jiné působil v restauraci Christian Jürgens u jezera Tegern, bude klást velký důraz na spokojenost hostů. Vhodná doporučení na víno pochází od známého sommeliéra Jochena Benze.

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...