Vedl cukrářský tým michelinské Il Palagio, teď vytvoří první valentýnské menu pro Four Seasons

Vedl cukrářský tým michelinské Il Palagio, teď vytvoří první valentýnské menu pro Four Seasons

Redakce Redakce foto: se svolením Four Seasons Hotel Prague

Tým restaurace CottoCrudo získal dalšího mistra italské kuchyně. Nový šéfcukrář hotelu Four Seasons v Praze Giovanni Marco Carandino se představuje valentýnským Afternoon Tea.

Giovanni Marco Carandino, rodák ze sicilského Palerma, přináší do týmu restaurace CottoCrudo více než desetileté zkušenosti a nepopiratelnou vášeň pro sladké chutě z Itálie. Před přesunem do Prahy pracoval osm let v hotelu Four Seasons ve Florencii, kde vedl cukrářský tým michelinské restaurace Il Palagio. Ačkoli Gianmarco, jak mu celý hotel říká, původně začínal ve slané kuchyni, rychle si uvědomil, že ve světě cukrařiny je život sladší.

Jeho prvním kulinářským projektem ve Four Seasons Hotel Prague je speciální valentýnský odpolední čaj Love is Sweet s výběrem dezertů, v němž předvede svou kreativitu a dovednosti, které si osvojil ve slavné italské škole Boscolo Etoile Academy. Gianmarco je milovníkem čokolády, rád vyrábí pralinky a zároveň vytváří cukrářská umělecká díla, která zdobí i letošní odpolední čaj. Od červeného choux s jahodami a bílou čokoládou přes dort s hořkou čokoládou a černým rybízem až po dulcey tartaletku s mučenkou a karamelem – menu šéfcukráře Gianmarca má být sladkou hostinou pro všechny smysly. 

Love is Sweet Afternoon Tea

Odpolední čaj Love is Sweet se bude podávat v elegantní Gallery, která je ideálním místem pro kulinářský zážitek ve dvou. Ubytovaní hosté si mohou odpolední čaj vychutnat také v soukromí svých pokojů s kouzelným výhledem na Pražský hrad a Karlův most. 

Svátek sv. Valentýna ve Four Seasons Hotel Prague

Afternoon Tea není jedinou příležitostí, jak oslavit svátek sv. Valentýna ve Four Seasons Hotel Prague. Týmy restaurace CottoCrudo a lázní AVA Spa si připravili další romantické zážitky, které tento den všem zamilovaným ještě více zpříjemní.

Valentýnská degustační večeře

V dokonale romantické atmosféře při svíčkách a na pozadí velkolepé scenérie Pražského hradu a Vltavy nabízí restaurace CottoCrudo speciální degustační menu o šesti chodech "Love is Best Shared", vytvořené šéfkuchařem Marcem Venerusem a jeho týmem. Večeří však večer nekončí. Tým mixologů z baru CottoCrudo připravil speciální duo koktejlů, které hosty navnadí na tu správnou valentýnskou notu.

Sladký může být i odpočinek v AVA Spa

Dopřejte si sladký odpočinek v luxusních lázních AVA Spa. Speciální dvouhodinová procedura pro dva, Love is Sweet, nabízí relax v páře, hýčkající aromaterapeutickou masáž a rozjasňující kosmetickou péči. Návštěvu v lázních lze zakončit odpočinkem u bazénu s krbem. Pro ničím nerušený klid je možné zarezervovat si soukromý relax v bazénu po otevírací době.

Zdroj: Tisková zpráva Four Seasons Hotel Prague

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...