Slavná Hélène Darroze v Paříži otevřela burgrárnu Jòia Bun

Slavná Hélène Darroze v Paříži otevřela burgrárnu Jòia Bun

Redakce Redakce foto: se svolením Jòia Bun

Špičková šéfkuchařka Hélène Darroze v první polovině tohoto měsíce představila svůj nový koncept Jòia Bun. Ten se nachází jen několik set metrů od jejího již oblíbeného bistra Jòia. Nový podnik je výsledkem toho, co se naučila v dobách korony.

„Během pandemie, kdy byly restaurace zavřené, jsme s mým týmem spustili pop-up s prvotřídními hamburgery na donášku a rozvoz s názvem Jòia Burger. Celé to bylo o nenucené, upravené a rozšířené nabídce v souladu s našimi hodnotami a vizí gastronomie. Měla obrovský úspěch a brzy jsme získali věrné zákazníky. Když jsme běžné restaurace konečně znovu otevřeli, museli jsme donášku s lítostí zavřít. Pak se uvolnilo nové místo na adrese Rue de la Michodière 16 a já jsem věděla, že jsem našla ideální místo. Mám velkou radost, že mohu vrátit burgery s vylepšeným pečivem Jòia Bun," komentuje tento nový projekt Hélène Darroze, která kromě jiných restaurací vede například i londýnskou The Connaught se třemi hvězdami Michelin Guide.

Podnik je navržený jako amerického bistro, Jòia Bun je živé a autentické místo s otevřenou kuchyní a barem, které se tu mísí s francouzskou atmosférou plnou elegance a vřelosti. Jòia Bun ve stylu street foodu nabídnul také Hélèninu vizi hamburgerové kuchyně, která se řídí stejnými zásadami jako celá její gastronomie. Samozřejmě jde o produkty špičkové kvality, respekt k ročnímu období, autentičnost chutí, velkorysá nabídka a kombinace jejích charakteristických chutí, přivezených z Baskicka, jejího rodného regionu. „Abyste udělali dobrý burger, musíte přísně dbát na kvalitu použitých surovin," vysvětluje známou věc Hélène.

Nejméně 95 % všech produktů pro podnik Jòia Bun má pocházet z Francie, včetně základních produktů, jako jsou maso, a to dokonce i wagyu, ryby nebo korýši, sýry, ovoce a zelenina. Hélène se tu zavázala používat pouze sezónní produkty, což znamená, že například rajčata chce používat pouze od června do října.

Ingredience mají pocházet výhradně od výrobců, s nimiž má Hélène dlouhodobé vztahy. Maso jí do kuchyně dodává Huguenin, sýry jsou od Saint-Jean de Luz Beñat, kachní foie gras od Dupériera a měkkýši od Kaviari. Vše se vyrábí přímo na místě podle originálních receptů vycházejících z tradic regionu Baskicko-Landes, a to včetně kečupu, barbecue omáčky, majonézy atd. Chléb a další pečivo se peče ve vlajkové lodi Hélène, pod názvem Marsan, která sídlí na adrese Rue d'Assas 4.

Všechny pokrmy Jòia Bun se připravují na objednávku, ať už si je hosté chtějí vychutnat v restauraci, nebo si je vezmou s sebou. Saláty má v plánu Hélène a její tým sestavovat a ochucovat pouze na objednávku a veškeré obaly jsou tu ekologické.

Zdroj: Food and Wine Gazette

Tři, dvě i jedna hvězda se odevzdávaly před několika málo dny u příležitosti udílení prestižních ocenění Michelin Guide ve Francii. Nechyběly ani zelené hvězdy, které restaurace dostávají za...
Špičkovou gastronomickou událost, evropské finále Bocuse d´Or, která se konalo 19. a 20. března v norském Trondheimu, zakončilo vyhlášení deseti nejlepších postupujících evropských týmů, mezi které...
Hit posledních let - všemi milovaný medvědí česnek se v nejbližších dnech vrátí na menu populární pražské La Verandy. Jak bude vypadat menu?
Přihlásit se je možné až do 20. března 2024. Národní finále se uskuteční 14. dubna a na vítěze pak čeká pozvánka na mezinárodní kolo v Portu i s letenkou a ubytováním. To se uskuteční mezi 19. a 22....
Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.
Nová ochucená Becherovka je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu...
Šéfkuchař restaurace The Artisan v pražského hotelu Marriott obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“ v kategorii Marriott Premium Hotels. Toto významné ocenění získal na nedávné konferenci EMEA...
Dohoda umožní skupině Accor převzít řízení hotelu The Mozart Prague. Po rozsáhlé renovaci se vyhlášený hotel The Mozart Prague připojí k prestižní značce Sofitel Legend.
Exkurzi ve špičkové chicagské restauraci měli možnost zažít studenti třídy Commercial Foods.