Na českém trhu se objevilo nové Champagne H.Blin. K dispozici jsou hned tři různé varianty

Na českém trhu se objevilo nové Champagne H.Blin. K dispozici jsou hned tři různé varianty

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Champagne H.Blin pochází z francouzského údolí řeky Marny. Jeho domovem je vesnička Vincelles, která má své vinařské dědictví zapsané přímo ve jméně, odvozeném z latinského vini cella, což v překladu znamená vinný sklep.

V okolí vesnice je vysázeno na 110 hektarů vinic, přičemž nejvíce se zde pěstuje odrůda Meunier (70 %), dále pak Chardonnay (16 %) a Pinot Noir (14 %). Pro zdejší vinařství je velmi důležitá udržitelnost a ochrana životního prostředí, díky čemuž se několik hektarů vincelleských vinic může pyšnit označením bio.

A co vlastně znamená H.Blin? Skrývá se pod tím Henri Blin - výrobce z dlouhé linie vinařů, který sjednotil producenty vína z oblasti Vincelles, a pod jehož značkou se místní šampaňské nyní prodává.

V nabídce Premier Wines & Spirits naleznete tři různá šampaňská H.Blin, a na své si tak přijde každý mlsný jazýček.

H.Blin Champagne brut Tradition je základní šampaňské, které minimálně dva roky dozrávalo k dokonalosti na kalech. Jedná se o kombinaci odrůd Meunier (80 %) a Chardonnay (20 %). Vůně tohoto champagne je bohatá na ovocné tóny jako rybíz, broskve nebo meruňky, chuť je šťavnatá a harmonická. Na www.1er.cz pořídíte H.Blin Champagne brut Tradition za 855 Kč.

H.Blin Champagne Blanc de Noirs extra brut obsahuje pouze víno z hroznů odrůdy Meunier. Má světle zlatavou barvu a ve vůni ucítíte tóny bílých květů a červeného ovoce za dozvuku briošky a másla. V chuti H.Blin Champagne Blanc de Noirs extra brut vás zaujme sadové ovoce, červený rybíz a pražené oříšky. Seženete ho na www.1er.cz za 1.215 Kč.

Champagne Vintage Millésime brut 2015 - exkluzivní champagne z ročníku 2015 v zajímavé kompozici odrůd Meunier a Chardonnay představující strukturu a finesu. Víno slámově žluté barvy se střední viskozitou a jemným perlením. Vůně je středně intenzivní ale bohatá, s tóny sadového ovoce, červených plodů, v pozadí s podtóny briošky, hrušek nebo kdoulí a medu. Chuť je plnější, komplexní, elegantní, a přitom velmi jemná, s tóny citrusů, červeného ovoce, květin. Delší, minerální závěr s pevnou kyselinou a živostí. Koupíme ho na www.1er.cz za 1.535 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Premier Wines & Spirits

Ako môže vyzerať podujatie, kde sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? V piatok 10. a v sobotu 11. mája sa otvoria brány bratislavskej Novej Cvernovky, kde sa už po...
20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.
Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot dostaly nové obaly, které lépe odrážejí to, jak značka přemýšlí o své kávě.
Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.