Brugal uvedl rum Colección Visionaria Edición 01 Cacao a zároveň zbrusu novou kolekci

Brugal uvedl rum Colección Visionaria Edición 01 Cacao a zároveň zbrusu novou kolekci

Redakce Redakce foto: se svolením Coca-Cola HBC

Poháněna vášní pěti generací Maestros Roneros a více než 135 lety mistrovství ve výrobě rumu, dominikánská značka ultra-prémiových rumů Brugal nyní představuje první edici limitované série rumů, Colección Visionaria. Colección Visionaria, vyrobená pomocí unikátní metody aromatického vypalování sudů, byla vyvinuta Maestrou Ronera Jassil Villanueva Quintanou z páté generace Maestros Roneros rodiny Brugal.

Rumy Brugal jsou 100 % dominikánského původu a tato kolekce není výjimkou. Maestros pečlivě vybírali nejkvalitnější přírodní suroviny z jejich milované vlasti, Dominikánské republiky, aby vytvořili ten nejautentičtější ultra-prémiový rum. Pro první edici Colección Visionaria Maestros ručně vybrali jeden z nejcennějších pokladů ostrova, kakaové boby. Díky metodě aromatického vypalování byly sudy infuzovány jejich charakteristickými oříškovými, sametově ovocnými vůněmi.

K dispozici je na celém světě pouze extrémně limitované množství 4 šarží této unikátní kolekce. Doporučená maloobchodní cena činí 2 350 Kč.

Značka Brugal, známá svým průkopnickým duchem, se s Colección Visionaria vydává na vzrušující cestu a zároveň nabízí pozvání k objevování své nové vize - kolekce rumů plně inspirovaná domovinou. Colección Visionaria 01, Cacao, je odrazem dětství Jassil Villanueva Quintany.

„Jedna z mých nejoblíbenějších dětských vzpomínek je chůze mezi stromy kakaovníku obklopujícími náš rodinný dům. Vybavuji si bujná a zelená pole kakaovníků, hořkosladkou vůni kakaových lusků a bohaté aroma pražených bobů,“ říká Jassil Villanueva Quintana. „Tuto vzpomínku jsem chtěla zachytit v první edici Colección Visionaria.“

Tato kolekce, mistrovsky vyrobena pátou generací Maestros rodiny Brugal, ztělesňuje vizionářský duch Brugalu a více než 135 leté mistrovství práce se dřevem a sudy. Každá generace Maestros rodiny Brugal sehrála klíčovou roli při udržování dědictví značky a vášně pro výrobu rumu. Stejně jako její předchůci, Villanueva Quintana se soustředí na vytváření opravdu výjimečných rumů a nyní započíná novou éru výroby rumu pomocí inovativní techniky vypalování sudů, kterou Brugal použil k vytvoření Colección Visionaria.

Proces vypalování sudů, který je pro Brugal zcela jedinečný, začíná výběrem těch nejkvalitnějších panenských evropských dubových sudů. Každý sud je pečlivě vypalován s ručně sbíranými dominikánskými kakaovými boby, které každý sud infuzují svými organickými aromatickými tóny. Kakaové boby jsou poté odstraněny a do takto vypálených sudů je přidán rum. Rum se díky tomu nasytí vůněmi, které při procesu vypalování vznikly a následně zraje do dokonalosti pod horkým Dominikánským sluncem. Výsledkem je bohatý, elegantní a dokonale vyvážený rum, bez přidaného cukru a dalších přísad.

Colección Visionaria Edición 01, Cacao je bohatá, zářivě jantarová tekutina pyšnící se dekadentním a smyslným aroma horké čokolády, vypalovaného dubového dřeva a citrusů, perfektně vybalancovaná jemnými tóny vanilky. Chuti dominují tóny vanilky s jemným nádechem karamelu, postupně ustupující bohatosti hořké čokolády a sušeného ovoce, s dotekem pražených oříšků. Hladký a dlouho trvající finiš je bohatý na tóny dubového dřeva, které přetrvávají dlouho poté, co odezní sladkost rumu. Brugal Colección Visionaria Edición 01, Cacao si nejlépe vychutnáte samotný, či s ledem.

Každá lahev této exkluzivní edice je skutečně sběratelským kouskem, pečlivě ručně vyrobená a prezentovaná v nádherné lahvi zahalené do tmavě modré síťky, pro Brugal tak ikonické. Každý kus je navíc ručně zapečetěný, osobně podepsaný samotnou Jassial Villanueva Quintatnou.

Zdroj: Tisková zpráva Coca-Cola HBC

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.