MICHELIN Guide Chicago: minus jedna hvězda. Alinea si drží status TOP restaurace, Ever má opět dvě hvězdy

MICHELIN Guide Chicago: minus jedna hvězda. Alinea si drží status TOP restaurace, Ever má opět dvě hvězdy

Redakce Redakce foto: se svolením Claudia Restaurantu

Přesně 32 chicagských restaurací se může pyšnit hvězdou od MICHELIN Guide. Ve městě přibyly čtyři nové restaurace s jednou hvězdou. Které to jsou a jak vypadají?

Letošnímu chicagskému seznamu nejlepších gastronomických počinů opět vévodí restaurace Alinea známého šéfkuchaře Granta Achatze, která si již dvanáctý rok po sobě udržuje tříhvězdičkové ocenění. Jedná se o jedinou michelinskou restauraci ve městě, která získala tři hvězdy.

„Michelinský průvodce definuje restauraci na úrovni tří hvězdiček jako restauraci nabízející výjimečnou kuchyni, která stojí za speciální cestu - jenom tam. Tým restaurace Alinea nabízí tříhvězdičkový gastronomický zážitek, který se vyznačuje skvělými produkty zpracovanými s technickou dokonalostí, každý pokrm má svůj výrazný charakter," uvedl pro média prostřednictvím e-mailu hlavní inspektor MICHELIN Guide pro USA.

Restaurant Ever, o kterém jsme díky jeho skoku z nuly rovnou na dvě hvězdy psali loni jako o zázraku, letos zůstává na své pozici dvou hvězd. Curtis Duffy, šéfkuchař této restaurace, je jednoduše velký frajer.

Letos se do průvodce poprvé dostaly také čtyři chicagské restaurace, z nichž každá získala jednu hvězdičku. Zde přinášíme jejich seznam doplněný přímo o poznámky michelinských inspektorů. Zajímavé je, jak rozdílnými styly se tyto nové „jedničky“ zabývají. Chcete špičkové jídlo inspirované filipínskou kuchyní nebo si dáte speciality Blízkého východu? Zajeďte do Chicaga!

Claudia Restaurant: „Na tomto výjimečném místě si můžete vychutnat intenzivně kreativní degustační menu. Bento box, obsahující například krekry z hřebenatek s konzervovaným žloutkem, madeleines z inkoustu olihně, nigiri z tuňáka žlutoploutvého plněné foie gras a bramborový beignet s kaviárem, vám připraví půdu pro vynikající a nezapomenutelné jídlo."

Esmé Chicago: „Minimalistický, dobře osvětlený prostor evokuje uměleckou galerii, doplněnou o high-concept ochutnávku, jejímž cílem je smazat hranice mezi uměním a stolováním. Jídlo o několika chodech zahrnuje řadu kreativních a nečekaných pokrmů, z nichž každý je nabízen na vlastním nádobí, vyrobeným místními umělci."

Galit Restaurant: „Degustační menu šéfkuchaře Zacha Engela umožňuje hostům, aby si sami vybrali z řady možností. Dokonce i známá jídla nabízejí překvapivou hloubku, například krémový humus nebo křupavý falafel s mangovým labnehem."

Kasama pekárna a restaurace: „Šéfkuchaři Tim Flores a Genie Kwon se v této restauraci vydali vlastní cestou a nabízejí ambiciózní, chytré a osobité degustační menu, v němž se mísí filipínské tradice s moderními prvky."

Pandemie zřejmě nijak výrazně nezasáhla do procesu recenzování průvodce v průběhu roku 2021, a to i přesto, že se chicagské restaurace stále potýkaly s ekonomickými důsledky téměř dvouletého zavírání, omezování a v mnoha případech i zavírání. I proto je v letošním průvodci hvězd 23, i když v tom loňském jich bylo 24.

„Od začátku celosvětové pandemie inspektoři pečlivě sledují každý trh v USA a jsou v úzkém kontaktu s restauracemi, aby byli informováni o provozu, změnách v jídelním lístku atd. Kuchaři nás inspirovali svou přizpůsobivostí, odolností a kreativitou během pandemie," uvedl pro média zmíněný hlavní inspektor MICHELIN Guide pro USA.

Zdroj: chicago.suntimes.com

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...