GIN: Speciál představuje pestrý příběh ginu a jeho cestu na vrchol

GIN: Speciál představuje pestrý příběh ginu a jeho cestu na vrchol

Redakce Redakce foto: se svolením Ultra Premium Brands

Novinka z Ultra Premium Brands je tentokrát ke čtení. Publikace GIN bere čtenáře na pomyslnou ginovou cestu kolem světa, kdy díky poznávání jednotlivých značek doslova vybízí k objevování přírodního bohatství z rozličných koutů světa.

Popularita ginu za poslední dekádu raketově vzrostla, což je patrné i díky tomu, že v oblasti alkoholických nápojů aktuálně reprezentuje jednu z nejrychleji se rozvíjejících kategorií. Gin je kulturním fenoménem, který k sobě vábí dlouhé zástupy nadšenců. Milovníci ginu však nejsou jen pouhými konzumenty, ale zároveň zvědavými dobrodruhy, kteří rádi pátrají po bližších informacích a zajímavostech, aby mohli objevovat rozmanité chutě.

Krokem k dalšímu poznání jedinečného světa tohoto oblíbeného destilátu je nové speciální číslo časopisu Warehouse #1. GIN je cenným zdrojem informací, rádcem i společníkem k nalité sklence. Přináší nejen strhující příběh ginu a jeho úspěšnou cestu na vrchol, ale zároveň pohled na současný svět ginu, kdy představuje unikátní giny, které nabízí prodejna Warehouse #1 a její e-shop. GIN je po loňském rumovém vydání v pořadí již druhým speciálem, který se tentokráte detailně zaměřuje na destilát s dominantní chutí jalovce. Kromě historie, popisu výroby či klasifikace ginu v něm čtenáři najdou rovněž lákavé tipy na ginové koktejly a další doporučení, jak si gin vychutnat.

Poznávání světa prostřednictvím ginu

GIN bere čtenáře na pomyslnou ginovou cestu kolem světa, kdy skrze poznávání jednotlivých značek z portfolia společnosti Ultra Premium Brands doslova vybízí k objevování přírodního bohatství z rozličných koutů světa. Seznámení se snahou výrobců, kteří usilují o vytvoření autentického ginu odkazujícího ke specifické myšlence či danému místu výroby, začíná v kolébce ginu ve Velké Británii. Odtud se tato ginová expedice posouvá přes Irsko do kontinentální Evropy a dále na východ, kde ukazuje výjimečnost ginů z Japonska, Vietnamu, Filipín či Nového Zélandu. Poslední etapa následně přenáší čtenáře do Ameriky. Zde čtenář může obdivovat giny z Guatemaly, Ekvádoru nebo Venezuely, kde část rostlinných složek pochází přímo z amazonského pralesa.

Od prosté pálenky k prémiovému destilátu

Než se však vydáte s autory publikace na společnou pouť, připomenete si na úvod, jaká byla historie ginu i to, jak gin vzniká. Na samém začátku je vedle legislativního vymezení rozveden úspěšný příběh ginu, jenž se podobá pohádce o Popelce, která to od začouzených kamen dotáhla až mezi vysokou šlechtu. Mapuje tak vývoj ginu, jenž se proměnil z oblíbené jalovcové pálenky, kterou vyhledávala chudina, v prémiový destilát, po němž s neskrývanou chutí sáhli zástupci elit. Na čtenáře poté v rámci popisu výroby zároveň čeká též připomínka, že to ani zdaleka není pouze o jalovci, což připomínají mimo jiné kresby rostlin od Anny Skoumalové, které se objevují jak na obálce, tak uvnitř tohoto speciálního vydání.

Ginová inspirace

V ginovém speciálu nechybí ani popis slavných i kolikráte napůl zapomenutých koktejlů, mezi nimiž přirozeně nesmí chybět ani gin s tonikem. Právě toniku, jeho příběhu a kvalitě, se toto speciální číslo podrobně věnuje, neboť tři čtvrtiny z oblíbeného koktejlu Gin & Tonic tvoří zrovna onen lehce nahořklý nealkoholický perlivý nápoj obsahující chinin. Společně s koktejly na bázi ginu se mohou čtenáři nechat dále inspirovat tipy na párování doutníků a ginu, případně radami, jak využít gin při vaření. Každý čtenář tak v daném speciálním vydání časopisu Warehouse #1 najde plno podnětů, zajímavostí i poučení.

Publikace je k dostání v prodejně Warehouse #1 v pražském Karlíně a na e-shopu www.warehouse1.cz za 300 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Ultra Premium Brands

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...