Od oblíbené luxusní klasiky až po limitovanou edici. Prémiové giny G’Vine na českém trhu

Od oblíbené luxusní klasiky až po limitovanou edici. Prémiové giny G’Vine na českém trhu

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Oblíbenost kvalitních ginů neustále roste a odpovídá dnešnímu společenskému trendu, kterým je zkoušení stále nových a nových chutí.

První lahev G’Vine ginu přišla na svět v roce 2006 a jednalo se tehdy o první gin na světě vytvořený z vinných hroznů. Ty mu dodávají šťavnatost a ovocnost. Krédem ginu G’Vine je víra v kreativitu, což se odráží i ve výběru nevšedních botanicals. G’Vine gin jich obsahuje celkem deset: vinné květy, zázvor, koriandr, muškátový oříšek, hořkoň obecnou, pepř kubébu, limetu, lékořici, zelený kardamom a samozřejmě jalovec. Při výrobě jsou botanicals rozdělené na čtyři skupiny a destilované zvlášť, čímž se zachovává jejich jedinečné aroma.


Otec G’Vine ginu Jean-Sebastien Robicquet patří do rodu, který se produkci destilátů věnoval už v 16. století. Tehdy také vznikl Maison Villevert, destilérie nacházející se v oblasti s tradicí produkce francouzského koňaku – v regionu Cognac. Sám Jean-Sebastien je uznávaným vinařem i master-destillerem. Dlouhou dobu spolupracoval se společností Diageo, ale jeho vášeň ho táhla dál. „Chtěl přinést na trh jedinečný spirit. A vinné květy, které přidáváme jako jednu z celkem deseti botanicals, dělají G’Vine opravdu výjimečným,“ říká export ambasadorka ginu G’Vine Leslie Marineau.

Vinné květy jsou skutečně unikátní ingredience: jde o vybrané mladé květy, ručně sbírané hned, jakmile začnou kvést, jelikož kvetou pouze několik dní v roce. Jsou macerované ve vinném destilátu a následně destilované ve florentském pot-stillu, čímž si zachovávají jedinečné aroma. Všechny destiláty vyrobené z jednotlivých botanicals jsou pak nakonec ještě destilovány spolu. „Celý proces je velmi složitý – dohromady při výrobě G’Vine ginu proběhne deset destilací,“ vysvětluje Leslie Marineau.

G’Vine Floraison

G’Vine Floraison, tedy „kvetoucí“ gin, po všech stránkách ztělesňuje jarní francouzské vinice. Pokud se chcete přesunout do rozkvetlé Francie, nepotřebujete mnoho. G’Vine je všestranně využitelný a jde o jeden z prémiových, celosvětově uznávaných ginů. Je velmi komplexní, s dlouhou dochutí a zejména velmi intenzivním aroma.

G’Vine gin 0,7 l si můžete zakoupit na www.1er.cz za 1 030 Kč.

G’Vine Nouaison gin

Tradiční a zároveň stylový gin je plný vůní a chutí 14 nevšedních i známých botanicals. Komplexnost ginu G’Vine Nouaison dodávají zejména santalové dřevo, bergamot, švestka, kubéba či vetiver. Každá ze 14 botanicals je destilována samostatně a jsou spojeny až následně v malém 25hl kotli z Charentes, v němž v malých dávkách vzniká tento harmonický gin.

Francouzský termín „nouaison“ označuje fázi po opylování květů, kdy začínají růst první mladé vinné plody. A právě vinné květy jsou hlavním gros G’Vine ginů, které díky nim vynikají nezaměnitelnou chutí.

G’Vine Nouaison 0,7 l si můžete zakoupit na www.1er.cz za 1 180 Kč.

June Royal Pear a June Wild Peach

June G’Vine Royal Pear a June G’Vine Wild Peach jsou jedinečné francouzské ochucené giny. U hruškové varianty v aroma ucítíte jemnou vůni hrušky, která se výborně snoubí s kořeněnou vůní kardamomu. Nemůže chybět ani typické ginové koření jako jalovec, lékořice, zázvor či skořice, které spolu dohromady vytvářejí nezapomenutelnou symfonii chutí. Druhá varianta June Wild Peach překvapí neotřelou chutí divokých broskví. Mezi botanicals ginu pak hledejte například zázvor, pepřovník kubébu, limetku, muškátový oříšek, koriandr nebo zelený kardamom. Netradiční kombinace vytváří opravdu lahodný a jemný produkt.
G’Vine June 0,7 l si můžete zakoupit na www.1er.cz za 845 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Premier Wines & Spirits

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.