Nejlepší bary a vinotéky v německy mluvících zemích. Kam si zajít na drink v roce 2023?

Nejlepší bary a vinotéky v německy mluvících zemích. Kam si zajít na drink v roce 2023?

Redakce Redakce foto: Shutterstock.com

Vyšla selekce Falstaff Barguide 2023. Obsahuje nejlepší adresy barů a vinoték v německy mluvících zemích podle největšího rakouského magazínu o gastronomii Falstaff. Na více než 439 stranách najdete 62 speciálních kategorií a 1100 odborných recenzí.

Čtenáři časopisu Falstaff se nyní mohou v průvodci Falstaff Barguide 2023 dozvědět, kdo míchá nejlepší koktejly v Německu, kde najdete nejvýznamnější vinárny v Rakousku, a které osobnosti nejvíce formují švýcarskou barovou scénu. Průvodce, který byl vyhodnocen a odborně sestaven komunitou Falstaff, představuje 1100 nejlepších barových adres v německy mluvícím světě, od amerických speakeasy až po hotelové a restaurační bary.

„Ať už jde o vinárny, speakeasy, hotelové nebo restaurační bary, barová scéna v Rakousku, Německu a Švýcarsku je neuvěřitelně rozmanitá. Důkazem toho je 62 specializovaných kategorií "Falstaff Barguide 2023" a více než 3300 koktejlových barů a 650 vináren, které byly vybrány k hodnocení komunitou Falstaff,“ říká editor časopisu Falstaff Wolfgang M. Rosam.

Nejlepší bary v Německu

Hostitel roku: Sven Riebel, bar Seven Swans & The Tiny Cup, Frankfurt nad Mohanem

Sven Riebel, který byl v anketě Falstaff zvolen hostitelem roku, připravuje své nápoje v baru The Tiny Cup o rozloze 17 metrů čtverečních. Vzorem pro tento frankfurtský bar je tokijská mikrobarová scéna, kde všudypřítomný nedostatek prostoru inspiruje podnikatele k neobvyklým řešením a dopředu je žene neustálá vynalézavost.

Barman roku: Martin Kramer, Charles Bar, Wittenberg

Barman roku Martin Kramer podává svým hostům ty nejlepší koktejly a nejluxusnější destiláty pod staletými obrazy a úhlednou křížovou klenbou. Nutno vidět!

Barmanka roku: Sarah Swantje Fischer, bar Velvet, Berlín

Sarah Swantje Fischerová, úřadující barmanka roku, má dar synestezie a každý den se věnuje vůni a výrazu nápojů v berlínském podniku Velvet. Jako vystudovaná fotografka nabízí také workshopy o úspěšném fotografování koktejlů pro restauratéry.

Nejinovativnější barman: David Rippen, Squarebar, Düsseldorf

Jako úspěšný provozovatel düsseldorfského podniku Squarebar, David Rippen od roku 2013 prokazuje na této adrese své dovednosti. Od července 2022 se chopil šejkru také v Pempelfortu, konkrétně v podniku Venerie Bar v uměleckém butikovém hotelu Muze.

Barman-nováček roku: Elias Heintz, Bonvivant Cocktail Bistro, Berlín

Elias Heintz ví, jak mít své hosty spokojené. Za barem berlínského Bonvivant Cocktail Bistro se mu spolehlivě daří a předvádí jeden obratný kousek za druhým.

Barmanský tým roku: bar One Trick Pony, Freiburg

Letošní cenu Falstaff za Barmanský tým roku získává personál freiburského podniku One Trick Pony. Obdiv patří Borisi Grönerovi a Andreasi Schölerovi, stejně jako šesti letům, během kterých oba zakladatelé obohacovali univerzitní město ve Schwarzwaldu.

Nejlepší American Bar: bar Les Fleurs du Mal, Mnichov a Embury Bar, Frankfurt nad Mohanem

Světlo, prostor, ticho - to je mnichovský Les Fleurs du Mal. Ztělesnění baru, útočiště v tom nejlepším slova smyslu. Středobodem všeho je obrovský barový pult, ale také konverzace s barmanem, který servíruje nápoje podle osobních přání, stylově a s nejlepším řemeslným zpracováním.

V baru Embury ve Frankfurtu nad Mohanem jde doslova o maličkosti. Jejich menu není extravagantní a je servírované do menších skleniček. K tomuto baru neodmyslitelně patří nejen koktejly namíchané s velkým umem, ale také různé destiláty, které dotvářejí skvělou atmosféru a stylový interiér.

Nejlepší hotelový bar: Herbarium Bar, Göttingen

Herbarium Bar je něco mezi džunglí, barem a oázou a nabízí odpověď na otázku, proč je Göttingen vyhlášeným studentským městem. Díky jedinečným nápojům a místním bylinám se návštěvníci baru v hotelu Freigeist ocitnou v novém světě chutí a vůní.

Nejlepší restaurační bar: Ménage Bar, Mnichov

Uprostřed čtvrti Glockenbachviertel, a přesto stranou hipsterského ruchu, svítí malými písmeny reklama na mnichovský "Ménage Bar". Od konce prosince 2018 nabízí bar Johannese Möhringa a Reného Soffnera dokonalé smyslové zážitky - vytříbené nápoje a jídlo, které je dokonale vyvážené.

Novinka roku: Frederick's bar, Berlín

Berlínský Frederick's je moderní gastronomický komplex s restaurací, dvěma bary, salonkem a lahůdkářstvím na ploše přibližně 1400 metrů čtverečních. Manažer baru Arnd Henning Heißen je zodpovědný za nabídku nápojů v tomto společenském centru z 20. let minulého století.

Barový klenot: Bent Bar, Heidelberg

Bent Bar, aktuálně hodně trendy point heidelberského nočního života a letošní "barový klenot", přesvědčí minimalismem, intimitou a vynikajícími koktejly. Modernizovaným barem v souladu s dobou a doplněním o tajemný druhý bar ve stylu 60. let - Frollein Bent, vytváří Matthias Schallies a Milan Nesin velmi soukromou atmosféru.

Zvláštní cena "Barkultur": Charles Schumann

Tohoto držitele ceny není třeba představovat: Charles Schumann je známý jako autor několika knih, model pro značky Baldessarini a Campari i provozovatel jednoho z nejslavnějších německých barů - mnichovského "Schumann's". Je nepřehlédnutelnou postavou světové barové a alkoholové scény. Otevřením baru v roce 1982 přinesl rodák z Horní Falce do Německa mezinárodní barovou kulturu a od té doby přesvědčuje dobrými službami a nejlepší kvalitou, proto by jeho ocenění Barkultur nemělo být překvapením.

Zvláštní cena "Koktejl roku": Gin Tonic

Jednoduché, hořké, nadčasové. Vzhledem k neustále rostoucímu množství komplikovaných výtvorů zaujme Gin Tonic (v odborném žargonu Gin and Tonic) především svou klasickou jednoduchostí a decentní elegancí. Tedy vlastnostmi, díky kterým je zředěný jalovcový koktejl jednou z nejoblíbenějších klasik na mezinárodní barové scéně. A zaslouženě se stal Koktejlem roku magazínu Falstaff.

Zvláštní cena "Šampaňský koktejl roku": "Death In The Afternoon".

Od roku 1935 je v 64 stránkové sbírce receptů So Red the Nose or Breath in the Afternoon uvedený drink Death In The Afternoon, který vytvořil Ernest Hemingway. Původně se skládal z jednoho dílu absintu a čtyř dílů šampaňského. Je to skutečně vysoce "výživná" směs, kterou sám autor doporučil pít třikrát až pětkrát denně. Zdaleka to však samo o sobě neevokuje jenom zdravotní rizika. Zdá se, že konzumace tohoto dekadentního nápoje a Šampaňského koktejlu roku je hodně marnotratnou záležitostí.

Nejlepší koktejlové bary v Německu

Les Fleurs du Mal, 80539 Mnichov (97 Falstaff bodů)

Seiberts, 50672 Kolín nad Rýnem (97 Falstaff bodů)

Velvet, 12043 Berlín (97 Falstaff bodů)

Buck and Breck, 10119 Berlin (96 Falstaff bodů)

Die goldene Bar, 80538 Mnichov (96 Falstaff bodů)

Puzzle Bar, 20457 Hamburk (96 Falstaff bodů)

Schumann's Bar am Hofgarten, 80539 Mnichov (96 Falstaff bodů)

Le Lion, 20095 Hamburg (95 Falstaff bodů)

Little Link, 50672 Kolín nad Rýnem (95 Falstaff bodů)

Herbarium Bar, 37073 Göttingen (95 Falstaff bodů)

Embury, 60311 Frankfurt nad Mohanem (95 Falstaff bodů)

Jahreszeiten Bar, 20354 Hamburg (95 Falstaff bodů)

Tantris, 80805 Mnichov (95 Falstaff bodů)

Toddy Tapper, 50670 Kolín nad Rýnem (95 Falstaff bodů)

Suderman, 50670 (95 Falstaff bodů)

Němečtí vítězové mezi vinotékami

Cena "Zvláštní výběr": Kinfelts Kitchen & Wine, Hamburk

V srdci Hamburku, jen pár kroků od Elbphilharmonie, si návštěvníci mohou posedět v restauraci Knifelts Kitchen & Wine a vychutnat si zdejší kulinářské speciality. Vinný lístek má celých 36 stran(!) a nevynechává žádný region.

Novinka roku: Ezsra, Berlín

Jídelní lístek restaurace Ezsra, která byla nedávno otevřena v centru Neuköllnu, nabízí vždy kolem deseti jídel. Jsou malá, připravená z regionálních surovin a doprovázená dobrou hudbou, evropskými víny, někdy vynikajícím naturálním vínem a pivem z německých regionů.

Vinárna ve vinném sklípku: Gräfe's Wein & Fein, Radebeul

Již více než 20 let je restaurace Wein & Fein, kterou vede Matthias Gräfe, místem setkávání pro náročné znalce. Všechna vína a šampaňské, kterých tu čítají až 500 druhů, jsou k dostání i v malém přilehlém bistru na ulici Hauptstraße v Radebeulu za cenu od 15 eur.

Vinařská restaurace / bistro roku: Frank Weinbar, Mnichov

Frank Weinbar, který se nachází v mnichovské čtvrti Residenz, vás přivítá na oběd, pozve vás před kinem na drink a je tu pro vás i po divadle. Suroviny pocházejí od regionálních dodavatelů nebo dokonce z vlastní zahrady a vína převážně z Francie.

Nejlepší vinárny v Německu

Rutz - Zollhaus, 10961 Berlín (97 Falstaff bodů)

Sansibar, 25980 Rantum (96 Falstaff bodů)

Heimat l Essen & Weine, 60311 Frankfurt nad Mohanem (96 Falstaff bodů)

Geisel, 80335 Mnichov (95 Falstaff bodů)

Rocaille, 40476 Düsseldorf (95 Falstaff bodů)

Eiskeller, 40213 Düsseldorf (95 Falstaff bodů)

Saittavini, 40545 Düsseldorf (94 Falstaff bodů)

Víno l Kultura l Bar, 01277 Drážďany (94 Falstaff bodů)

Vineria, 90408 Norimberk (94 Falstaff bodů)

High Fidelity, 70182 Stuttgart (94 Falstaff bodů)

KaDeWe, 10789 Berlín (94 Falstaff bodů)

Schmidt Z&KO, 12161 Berlín (94 Falstaff bodů)

Aresto, 30159 Hannover (93 Falstaff bodů)

Freundschaft, 10117 Berlín (93 Falstaff bodů)

Grapes, 80331 Mnichov (93 Falstaff bodů)

Zdroj: Gourmet-report.de

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.