Vinařství Zilvar nově v portfoliu Premier Wines & Spirits

Vinařství Zilvar nově v portfoliu Premier Wines & Spirits

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Asi nenajdeme událost, ke které by se nehodil přípitek kvalitním vínem. A právě taková jsou vína z nového pražského vinařství Zilvar. Vyberte si z jejich nabídky skvělý ryzlink nebo lahodný pinot… Na své si ve vinařství Zilvar přijdou milovníci vín červených i bílých.

Dobrých vinařství není nikdy dost. Jedno prémiové vzniklo i v pražské Troji, která se tak stala domovem butikového vinařství Zilvar. V nabídce má tento vinařský dům jak několik druhů vína bílého, tak zástupce červené barvy. Pokud si chcete rozšířit své vinné obzory, vína Zilvar jsou tou správnou volbou.

Celých 2,5 hektaru trojských vinic Zilvar se nachází ve svazích nad Vltavou, které jsou plné černé břidlice, díky čemuž vinař Zdeněk Zilvar dosahuje u svých vín zcela mimořádné kvality. Vinná réva se v Troji pěstovala již za Karla IV. a nynější majitel zdejších vinic využívá své znalosti získané v Londýně a USA k tomu, aby obnovil slávu místních vín.

Zilvar Pinot Blanc 2019 polosuché je zlatavě žluté polosuché víno se středně intenzivní vůní. Nechybějí v ní tóny sušeného ovoce a květů, které se prolínají i do chuti. Ta je ovocitá a šťavnatá a je v ní lehce cítit cukr typický pro německou kyselinku. Cena na webu www.1er.cz je 430 Kč.

Zilvar Pinot Blanc 2019 suché je stejně jako jeho polosuchá varianta rulandské bílé víno z německé Mosely. V jeho vůni jsou cítit sušené květy a ovoce a v pozadí lehce prosvítají tóny máslového toastu a ušlechtilého dřeva. Chuť je svěží, jemně kořenitá a ovocná. Cena na webu www.1er.cz je 430 Kč.

Zilvar Riesling Schwarzberg 2021 suchý má zelenkavě žlutou barvu se střední viskozitou. Jelikož se jedná o ryzlink, ve vůni ucítíte typické sadové ovoce, bílé květy a citrusy. Toto svěží šťavnaté víno s chutí dozrávajících meruněk je skvělou volbou. Cena na webu www.1er.cz je 540 Kč.

Zilvar Riesling Schwarzberg 2021 sladký je jediným sladkým vínem z produkce vinařství Zilvar. Ve vůni se odrážejí tóny kandovaných žlutých citronů, meruňkové marmelády a sladkého koření. Chuť je živá a šťavnatá a kyselinka krásně koresponduje s vyšším zbytkovým cukrem. Cena na webu www.1er.cz je 540 Kč.

Zilvar Riesling Amphitheater 2021 suchý je bílé víno, které přesně odráží trojskou vinici. Vůně je intenzivní a nechybějí v ní tóny citrusů, sadového ovoce a sladkého koření, v pozadí pak ucítíte tóny pazourku, kouře a minerality. Jedná se o svěží, šťavnaté víno, které v chuti nabídne zralé meruňky a žluté citrusy s lehce slaným závěrem. Cena na webu www.1er.cz je 540 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Premier Wines & Spirits

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.