Royal Salute Art of Wonder: První edice z nové nejvyšší kolekce prestižní skotské je fascinující

Royal Salute Art of Wonder: První edice z nové nejvyšší kolekce prestižní skotské je fascinující

Redakce Redakce foto: se svolením Pernod-Ricard

Značka Royal Salute, špička ve výrobě výjimečné skotské whisky, začala spolupracovat s nejuznávanějšími umělci současnosti. První krokem této spolupráce je Royal Salute Forces of Nature by Kate MccGwire. V Česku se prodala za dva miliony korun.

Pro úvodní edici kolekce přizvala značka Royal Salute slavnou britskou sochařku Kate MccGwire, která se zaměřuje na speciální techniku práce s peřím, aby vytvořila jedinečné sochy doprovázející mimořádně vzácnou whisky. Velkolepé umělecké dílo Kate MccGwire, nazvané Forces of Nature, čerpá inspiraci z odborných znalostí společnosti Royal Salute v oblasti míchání whisky a palíren a dokonale spojuje dva světy – výtvarné umění a whisky.

Nová whisky, vytvořená master blenderem značky Royal Salute Sandym Hyslopem, je ohromující a velmi vzácná 53letá směs, umístěná v limitovaném počtu 21 karaf, tzv. flakonů, individuálně ručně foukaných řemeslnými skláři z Dartington Crystal. Každý křišťálový flakon je ozdoben složitým a propracovaným gravírováním v podobě peří a pozlacen 24karátovým zlatem. Jeho tvar s impozantními křivkami byl inspirován okouzlujícími sochami Kate MccGwire. Vzácnou whisky doplňuje vždy jedno z 21 uměleckých děl s názvem Paragon, které Kate MccGwire vytvořila exkluzivně pro Royal Salute ze speciálně vybraných a udržitelně získaných bažantích per, což z nich činí skutečný sběratelský kousek. Společně jsou uloženy v ručně vyrobené dřevěné skříňce ze skotského dubu z dílny John Galvin Design a doprovází je poutavá umělecká kniha s podrobnostmi o spolupráci mezi Royal Salute a britskou sochařkou.

Označení 53 Year Old představuje jedno z nejvyšších stáří whisky, které kdy Royal Salute vydala, a odkazuje na rok 1953, kdy byla korunována královna Alžběta II. a kdy byla značka Royal Salute založena. Tato výjimečná whisky má bohaté ovocné aroma, v chuti odhalující tóny lesních plodů a kandovaných vlašských ořechů se sladkými tóny spáleného dubu. Závěr je dlouhý a bohatý, s mírně suchým dozvukem.

Sandy Hyslop k edici Royal Salute Forces of Nature by Kate MccGwire říká: „Pro první edici z kolekce Art of Wonder jsem chtěl vytvořit mimořádný blend, který by odrážel touhu společnosti Royal Salute posouvat řemeslo za hranice očekávání. Proto jsme společně s mým týmem odborníků vytvořili opulentní 53letou směs, jednu z nejstarších, kterou jsme kdy vydali. Je to výjimečný okamžik a bylo mi ctí míchat tak vzácné a drahocenné whisky, za které vděčíme našim předchůdcům."

Každá z 21 unikátních sad Royal Salute Forces of Nature by Kate MccGwire již našla svého majitele, z toho jedna v České republice. V prodeji byly za cenu 2.060.000 CZK (90.000 USD). Druhá iterace kolekce Forces of Nature, jež propojí ultra prémiovou whisky s dalším zajímavým umělcem, bude představena na podzim tohoto roku.

Zdroj: Tisková zpráva Prestige Jan Becher Pernod Ricard

Ako môže vyzerať podujatie, kde sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? V piatok 10. a v sobotu 11. mája sa otvoria brány bratislavskej Novej Cvernovky, kde sa už po...
20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.
Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot dostaly nové obaly, které lépe odrážejí to, jak značka přemýšlí o své kávě.
Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.