Čeká nás Gastrolove. Redakce VisitChef bude spolu s kuchařskými hvězdami diskutovat o slovenské gastronomii

Čeká nás Gastrolove. Redakce VisitChef bude spolu s kuchařskými hvězdami diskutovat o slovenské gastronomii

Redakce Redakce foto: se svolením Gastrolove

Dvoudenní akce se ve slovenských Piešťanoch uskuteční už za pár dní. Na pódiu se objeví slovenská kuchařská špička, ale třeba i Rastislav Kasár, vítěz loňského finále londýnské Coffee Masters a letošního britského národního kola Coffee in Good Spirits.

Všichni milovníci gastronomie se letos na podzim sejdou v Piešťanoch na nejoriginálnější akci z produkce Kavickari.sk. Akce Gastrolove vloni ukázala, že dokáže nasadit laťku opravdu vysoko.  

Pokud rádi mlsáte, ochutnáváte, objevujete, rozšiřujete si obzory a znalosti, srdečně vás zveme na (ne)konferenci Gastrolove. Letos se uskuteční 28. a 29. září. Letos s malým překvapením. Gastronomická událost podzimu bude dvoudenní! Ještě více inspirativních přednášek, plodných diskusí, kvalitní kávy a skvělého jídla.

První den - zaměřený na budoucnost gastronomie

Pódiu budou dominovat silné osobnosti slovenské a české gastroscény. V podnětných diskusích a přednáškách odhalí svou cestu k úspěchu nebo také neúspěchu. Přijedou vás podpořit, povzbudit a poradit.

První den bude věnován především zlepšení budoucnosti naší gastronomie. Páteří tohoto dne proto budou studenti. Gastrolove upozorňuje na pozitivní příklady a dává podněty k novým nápadům. Těší nás také výborná spolupráce organizátorů (ne)konference s Okresní hotelovou akademií Ľudovíta Wintera v Piešťanoch a věřím, že se nám v dalších ročnících podaří rozšířit zájem o další školy," vysvětluje Agáta Mikulová, ředitelka Krajské organizace cestovního ruchu Trnavského kraje.

Po zahájení akce si vezme slovo starosta města a zkušený italský podnikatel z Popradu Fabio Bortollini, který nás seznámí s konceptem enogastronomie. Na téma zero waste v profesionální kuchyni navážeme s Vojtěchem Véghem, zakladatelem první veganské zero waste restaurace. Doprovázet ho svými otázkami bude šéfredaktor magazínu VisitChef Ján Chovanec. Nebude chybět ani praktický workshop. Blíže se také podíváme na to, jak využít státní dotace v praxi. Jak pracovat se studenty, kteří jsou oporou našeho oboru, nám zase prostřednictvím svých zkušeností prozradí ředitel Šimáku Zámek Pezinok Lukáš Špilák, a Michaela Budáčová, majitelka restaurace Collette, která letos pro studenty vytvořila unikátní projekt Next Chef. K nim se připojí zkušený Ladislav Blaškovič, ředitel Hotelové akademie v Piešťanech.

Druhý den - bohatý program plný velkých jmen

Sérii inspirativních přednášek odstartuje silné trio špičkových šéfkuchařů slovenské gastro scény. Šéfkuchař Martin Novák z oceňované restaurace Pálffy, šéfkuchař roku Lukáš Hesko z restaurace IRIN a šéfkuchař Daniel Tilinger z nejlepší slovenské restaurace ECK nám poví, jaká byla jejich cesta k úspěchu, s čím se museli vypořádat, a co všechno ve slovenské gastronomii zažili. Moderovat tuto diskuzi bude opět Ján Chovanec z redakce magazínu VisitChef.

Od jídla k vínu. Sommelier Miroslav Balla ze Selaví prozradí, podle jakých kritérií vybírat správné víno do podniku. Plynule akce přejde k tématu Jak motivovat klíčové zaměstnance v gastronomii s lektorkou Lucií Meškovou. Na pódium přijdou Imrich Kovaľ a Katarína Ďurčová, aby pohovořili o tipech, jak vytvořit dobrý prezentační web a zvýšit tak potenciál úspěchu. Štafetu převezme Simona Myslikovjanová, která patří mezi 13 nejlepších CEO v ČR, s přednáškou na téma autentický lídr.

U úspěšných a silných žen následně program nadále zůstane, protože se připravuje diskuze s Tatianou Nevolnou z OOCR Rezort Piešťany, která se pokusí vysvětlit, jak pracovat s bonitní klientelou. Po těchto dvou dámách přijde na pódium Michaela Králíková a její hosté, konkrétně s Viktor Meszáros z Café Štefánik v Ivance pri Dunaji, Marek Beníkovský z Aurelica na Liptove a Viliam Pavlovský z Chlieb a Láska.

O dokonalou tečku za kvalitními vystoupeními se postará Rasty Kasár, vítěz baristické soutěže Coffee Masters, se svou kávovou cestou za úspěchem. Kromě přednášek a diskusí však budou probíhat i workshopy. Milan Markovič z agentury Effectix nás zavede do tajů a hlubin Googlu a Simona Budinská vysvětlí, jak připravit PR pro provoz.

Rasty Kasár však nakonec přejde od povídání také k akci. Jeho práce bude pokračovat hned následující den, tedy 30. 9. 2023, Masterclass v hotelu Thermia Palace 5*.

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.