Nová Hruškovice Williams ze sudu

Nová Hruškovice Williams ze sudu

Redakce Redakce foto: se svolením R. Jelínek

Sluncem zalité hrušky vypěstované v sadu R. Jelínek v jihoamerickém Chile byly destilovány ve vlastní pálenici v místě sklizně. Následně destilát převezli do Vizovic a uložili jej do dubových sudů, ve kterých předtím zrála jejich GoldCock whisky.

Po půlročním zrání představují hruškovici ve zcela novém a neobyčejném kabátu – Hruškovice Williams ze sudu 42 %. Zrání podtrhlo její ovocnou chuť, sud jí dodal suché a teplé tóny dřeva.

Odrůdy hrušek Williams jsou ideální pro destilaci, protože mají optimální vlastnosti z pohledu chutě i vůně. Z důvodu dostupnosti suroviny nutné pro výrobu tohoto destilátu investovala společnosti Rudolf Jelínek do výrobního závodu v Chile, které je jedním z největších producentů hrušek Williams na světě.

Z Chile až do Vizovic

Do této vzdálené destinace dopravili technologii a samozřejmě pod dohledem palírníků z Vizovic začali vyrábět hruškový destilát. Tento destilát je v tancích přepravován přes oceán do Vizovic, kde jej pak finálně upravují, nechávají dozrát a lahvují. Cesta v tanku přes oceán má shodou okolností velmi dobrý vliv na kvalitu destilátu, kdy houpání, ke kterému na lodi dochází, zaručuje neustálé promíchávání destilátu a ten tak ideálně sceluje svoji chuť i vůni.

Harmonie chutí, která si vás získá

Perfektní soulad a mimořádná chuť nové Hruškovice Williams přiměla vizovickou likérku k rozšíření jejich řady sadařských pálenek.

Takzvanou sadařskou edici tvoří pálenky připravené výhradně z ovoce z vlastních sadů R. Jelínek. Ke stávajícím pěti výrobkům dnes přidávají naprostou novinku: Hruškovici Williams ze sudu po whisky GoldCock. Lahve jsou jako tradičně číslovány. První edice Hruškovice Williams ze sudu byla vyrobena v počtu 1998 lahví. Koupit ji můžete v jelínkovských prodejnách v Praze a ve Vizovicích a samozřejmě také v R. Jelínek e-shopu.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti R. Jelínek

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.