Zdravý životní styl má být radost, ne povinnost. Přijďte se inspirovat na Festival Evolution

Zdravý životní styl má být radost, ne povinnost. Přijďte se inspirovat na Festival Evolution

Redakce Redakce foto: se svolním Festivalu Evolution

Jak se stravujeme, odpočíváme, zda máme dostatek pohybu a jestli jsme spokojení... To jsou faktory, které vypovídají o tom, jak žijeme. Festival Evolution, který se bude konat v termínu 16. – 18. září na Výstavišti v Praze Holešovicích, přinese inspiraci všem, kterým není lhostejné, jakým způsobem a v jakém prostředí žijí.

Bio potraviny, ekologické vychytávky nejen do domácnosti, ale také inspirativní pohled na výchovu a rozvoj dětí. Těšit se zde můžete na nepřeberné množství novinek, trendů a inspirace pro zdravé tělo i duši.

Jak a proč jíst zdravě

Se zdravým životním stylem souvisí samozřejmě stravování. Nejde o to, vzdát se všeho, co máme rádi, ale pochopit, jak jíst, abychom se mohli cítit lépe, měli energii a uměli zvládat stres.

Žaneta Kremsa návštěvníkům prozradí, jak jednoduchými triky podpořit trávení, jak je důležité jíst vědomě a v klidu. Martin Novotný ve své přednášce Mikrobiom 5.0 srozumitelně vysvětlí, jak ten „kbelík baktérií, plísní a kvasinek v našich střevech“ ovlivňuje více než jen trávení a co můžeme udělat pro zlepšení stavu mikrobiomu. Eva Hájková zase objasní možné příčiny vzniku a oblasti prevence v onkologii pomocí výživy a poskytne i praktické návody, jak rakovinovému bujení zabránit a pokud již probíhá, jak ho zmírnit.

Marie Makovská se zaměří na to, jak můžeme ovlivňovat zdraví našich střev a jaké jsou nové vyhlídky v potravinářství. Nicole Lukášková představí celostní snídaňovou kuchařku a ukáže vám, jak posílit kvalitu trávení, či jak propojuje zkušenosti a moudrost našich předků se znalostmi moderní stravy.

Získejte díky přirozené stravě a vyváženému životnímu stylu skvělou odolnost a imunitu nabádá Pavla Šplíchalová, a radí: „Naslouchejte vlivům ročních období i termickým vlastnostem potravin.“

Během přednášky Veroniky Hájkové o mistrovství fermentace se hlouběji ponoříme do nesčetných výhod kvašení. Objevíme svět nových chutí, vůní a kombinací. Prozkoumáme nové dimenze stravování.

Prožitková přednáška s majiteli firmy Vitalvibe bude o mindsetu, rituálním kakau, čokoládě, lásce, radosti, flow a naplněném životě. Při přednášce ochutnáte kakaový elixír, 100 % raw čokoládu, speciální rituální úplňkovou lámanou čokoládu.

Není bylina, aby na něco nebyla

Že nám příroda nabízí celou škálu léčivých látek, věděly už naše babičky. Dnešní věda navíc potvrzuje jejich zkušenosti. A na sílu bylin v 21. století se ve své přednášce zaměří MVDr. Jiří Pantůček. Migrény či bolesti hlavy, kloubů, zhoršený spánek či imunita, detoxikace, trávicí či ženské problémy, stárnutí či péče o pleť - to vše lze totiž řešit přírodní cestou bez syntetických látek.

Co všechno bylinky umí a jak je využívat se dozvíte také v přednášce Jany Hrindové, která bude mluvit (nejen) o bylinných tinkturách. Jan Martin prozradí, které byliny nám pomohou ke zdravému spánku. Pozve vás také ke stánku LEROS, kde budete moci ochutnat jím sestavené bylinné směsi.

S Lukášem Hurtem nahlédnete do fascinujícího světa démonizované byliny jménem konopí, která v posledních letech zažívá zasloužený návrat na výsluní jak v oblasti medicínské, tak z hlediska průmyslového využití.

Zdravé nákupy

Na podzimním festivalu nebude chybět ani stánek jedné z nejznámějších českých značek zdravé výživy RACIO s nabídkou pufovaných produktů s mnoha příchutěmi.

Čerstvé BIO výrobky z rakouské BIO sóji, ve vratných obalech, bez laktózy a lepku najdete na stánku SOYKA, zastavte se také u stánku TOM CHAi ochutnat Chai Latte nebo Masalu, která vyhrála první místo na největším evropském festivalu čaje v roce 2021.

Víte co je český černý česnek? Říká se mu „fermentovaný zázrak“ a jde o bílý česnek, který prošel dlouhodobým, pečlivě řízeným procesem teploty, vlhkosti a času ve speciálním zařízení. Pokud preferujete prémiovou kvalitu a certifikaci RAW, BIO, bez laktózy, bez lepku, VEGAN, bez přidaného cukru, bez genetické modifikace, najdete je v Lifefoodu.

⁠Představí se i Čokoládovna Troubelice. Čokolády vyrábí z kakaových bobů z Ekvádoru, sladí třtinovou šťávou panelou a nepoužívají jiné rostlinné tuky kromě kakaového másla. NATU nabídne speciální snídaňové superkaše, ořechová másla a granoly, ale i široké spektrum sušeného ovoce, superpotravin a doplňků stravy. Většina našich produktů je přirozeně bezlepkových a bezlaktózových.

Sojové omáčky, mořské řasy, ochucovadla a sladidla, luštěniny, obiloviny, ale i nápoje nebo čaje nabízí  SUNFOOD VM. Jedná se o čistě přírodní produkty bez vstupů chemického průmyslu, pěstované, zpracované převážně biologickým způsobem.  Zelená Země představí skvěle chutnající a ručně sbíraný konopný čaj, za studena lisovaný konopný olej, který několikrát za sebou vyhrál ocenění nejlepší konopný olej ČR, jemně mletý konopný protein, vyráběný výhradně mechanickými postupy při nízké teplotě (RAW).

Festival v nových prostorách

Průmyslový palác se konečně dočkal rekonstrukce a je uzavřen, festival se proto bude konat v Křižíkových pavilonech, které se nacházejí hned za palácem a letos prošly důkladnou rekonstrukcí. Využijeme také venkovní plochu kolem Křižíkovy fontány.

Ať už se rozhodnete vyrazit na festival za programem nebo za nákupy, energii můžete dobít v některé z kavárniček nebo ve  food zóně, kde jako vždy můžete ochutnat i dobroty, na které byste si doma třeba netroufli. Více informací o Festivalu Evolution najdete na www.festivalevolution.cz.

Pódium slovenské gastronomické akce GastroLove 2023 v Piešťanech dva dny hostilo kuchařské hvězdy a současně profesionály z gastra a služeb, kteří motivovali kolegy a především mladé lidi a studenty...
Letos bude akce Gastrolove, kterou organizátoři označují za (ne)konferenci, výjimečně dvoudenní. Na pódiu se vystřídá slovenská kuchařská špička, manažeři z gastronomie a hotelnictví budou motivovat...
Prostory bratislavské Nové Cvernovky se během jednoho květnového víkendu přeměnily na epicentrum všeho, co souvisí s kvalitní kávou. Káva se ochutnávala, propojovala návštěvníky, o kávě se mluvilo.
V bratislavském Radisson Blu Carlton Hotelu se v polovině května uskutečnila ojedinělá akce. Mirror Hospitality Expo nastavilo podobným gastroakcím na Slovensku i v Česku laťku vysoko.
Prostory bratislavské Nové Cvernovky se od 19. do 21. 5. rozvoní kávou a my přivítáme druhý ročník česko-slovenského kávového festivalu Two Coffee Champs. Těšit se můžeme na neomezenou konzumaci...
Jarní Festival Evolution se vám dostane pod kůži. Mezinárodní festival z oblasti zdravého životního stylu, výživy a osobního rozvoje. Akce, která představí novinky ze segmentu bylinných, účinných...
Trvalo to, ale dočkali jsme se. Po několika letech se v Praze opět uskuteční festival champagne vín La Bouteille de Champagne. 15 vinařů přímo z Champagne přijede osobně představit svá vína a...
Jak se stravujeme, odpočíváme, zda máme dostatek pohybu a jestli jsme spokojení... To jsou faktory, které vypovídají o tom, jak žijeme. Festival Evolution, který se bude konat v termínu 16. – 18....
Po dvou covidových letech se festival Praha Pije Víno vrací v plné parádě. A slibuje víc!