KFC začalo nabízet vegan kuře. Přehodíte také výhybku na vegan styl?

KFC začalo nabízet vegan kuře. Přehodíte také výhybku na vegan styl?

Redakce Redakce foto: se svolením KFC

V první polovině ledna společnost KFC uvedla ve více než 4 000 provozovnách první variantu kuřecího masa na rostlinné bázi. Nové smažené kuře Beyond Fried Chicken vzniklo ve spolupráci s veganskou značkou Beyond Meat.

Tato vegan verze má napodobit slavné smažené kuře KFC, ovšem bez živočišných produktů. Beyond Fried Chicken si hosté můžou objednat z menu klasicky ve velikostech 6 nebo 12 kusů nebo jako součást prvního rostlinného komba KFC, které se servíruje s hranolky KFC Secret Recipe Fries (neobsahující živočišné složky) a středně velkým nápojem. Ceny se liší podle provozovny. 

„Jsme velmi pyšní na to, že můžeme spolupracovat s KFC a nabízet nejlepší produkt kategorie, přinášející nejen přesně ten chuťový zážitek, který spotřebitelé od tohoto ikonického řetězce očekávají, ale má i výhody rostlinného masa," uvedl v prohlášení Ethan Brown, zakladatel a generální ředitel společnosti Beyond Meat.

Zatímco samotné kuře Beyond Fried Chicken neobsahuje živočišné produkty, společnost KFC upozorňuje, že kuře na rostlinné bázi není připravováno striktním veganským způsobem, protože sdílí vybavení s ostatními položkami menu, včetně kuřete. Podává se také s výběrem ze tří omáček: Honey BBQ, Ranch, Honey Mustard a KFC Sauce. Všechny tři omáčky přitom obsahují složky živočišného původu. Beyond Fried Chicken je po omezenou dobu k dostání v zúčastněných provozovnách po celých Spojených Státech do vyčerpání zásob.

Úspěšná cesta společnosti KFC za kuřecím masem na rostlinné bázi

Společnosti Beyond Meat a KFC již několik let pracují na uvedení veganské verze svého proslulého smaženého kuřete. V srpnu 2019 společnost KFC testovala Beyond Fried Chicken (ve dvou formátech: nugety a vykostěná křidélka) na jednom místě v Atlantě ve státě Georgia, kde bylo vyprodáno během pěti hodin od uvedení na pult. KFC v roce 2020 test rozšířilo na téměř 70 provozoven v Charlotte, NC, Nashvillu, TN a okolí, po nichž následovalo 50 provozoven v jižní Kalifornii, a to po časově omezenou dobu. Také kalifornské vegan testování se ukázalo jako velmi úspěšné, všechny nabízené Beyond Fried Chicken se vyprodaly během jednoho týdne.

V roce 2021 se prezident společnosti KFC US Kevin Hochman vyjádřil, že má společnost trvalý zájem o vývoj kuřecího masa na rostlinné bázi s tím, že se snaží co nejvěrněji přiblížit ke svému slavnému kuřeti, ale bez použití živočišných produktů. Po ohlášeném celoamerické uvedení na trh to vypadá, že KFC a Beyond Meat se trefily do černého. „Úkol byl od prvního dne jednoduchý – vyrobit světoznámé kuře Kentucky Fried Chicken z rostlin," uvedl Hochman v prohlášení. „A nyní, po více než dvou letech, můžeme říct, že jsme misi splnili."

Zdroj: VegNews.com

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...