Gastro společně pomáhá Ukrajině – společná výzva platformy Cook2Help a Chef’s night

Gastro společně pomáhá Ukrajině – společná výzva platformy Cook2Help a Chef’s night

Redakce Redakce foto: za foto zachycující Ukrajince při sklizni v České republice a souhlas s jejím použitím děkujeme Anně Grosmanové a Janě Bínové ze Světa Bedýnek

Dle slov organizátorů výzvy půjdou veškeré vybrané prostředky přímo na účet SOS Ukrajina neziskové organizace Člověk v tísni s.r.o. 

Zástupci obou brandů se spojili v jednotné výzvě:

Milí restauratéři, kuchaři, číšníci, pekaři, … a vy všichni, kteří jste součástí gastronomie. 

Rozhlédněte se kolem sebe. Možná máte v týmu Ukrajince. Možná stojí na myčce a drhne připálené hrnce, loupe zeleninu a na personálku občas uvaří boršč. Možná byl součástí týmu, který vyvinul aplikaci pro rozvoz jídla. Možná sklízel zeleninu, se kterou dneska vaříte. Možná stojí v čele vašeho podniku. Tihle lidé jsou nepostradatelnými členy české gastronomie a v tuhle chvíli je naší povinností ukázat jim náš soucit, vyslechnout je a nabídnout pomoc. 

V noci 23. 2. 2022 napadlo Rusko Ukrajinu. Ostřelování zasáhlo několik ukrajinských měst, včetně hlavního města Kyjev. Útok na Ukrajinu je útokem na všechny demokratické země a hlavně na evropský i světový mír.

Spojili jsme se proto s platformou Cook2Help a společně vyzýváme k podpoře válkou zasažené Ukrajiny pomocí sbírky GASTRO SPOLEČNĚ POMÁHÁ UKRAJINĚ. Veškeré vybrané prostředky půjdou přímo na účet SOS Ukrajina neziskové organizace Člověka v tísni s.r.o. 

Zasíláme plakát s QR kódem, který si můžete vytisknout a vylepit ve svém podniku - usnadníte tak hostům možnost přispět na dobrou věc. Pokud máte vlastní nápady, jak Ukrajinu podpořit, dejte nám vědět a my je budeme šířit dál. Solidarity není nikdy dost!

Ze srdce děkujeme za každou pomoc a sdílení!

Přímý link pro sbírku ZDE

Zdroj: společná mailová komunikace Cook2Help a Chef’s night

gastro spolecne plakatnew

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...