Finové dali ruskou vodku na seznam zakázaných produktů

Finové dali ruskou vodku na seznam zakázaných produktů

Redakce Redakce foto: pledgetimes.com

Ruská vodka Tsar a Russian Standard Vodka jsou na seznamu zakázaných výrobků. Finské společnosti Alko, S Group a další tamní distributoři přestávají prodávat ruské výrobky.

Významný dovozce alkoholu do země, společnost Alko, která monopolně prodává alkohol, a také skupina S Group, jeden z finských maloobchodních gigantů, pozastavují prodej ruských výrobků.

Společnost Alko dnes uvedla, že pozastavuje prodej ruských výrobků ve svých prodejnách a internetovém obchodě. Zástupci firmy Alko uvedli, že od minulého čtvrtka vedou dialog o ruských alkoholických výrobcích se společnostmi, které výrobky do Finska dovážejí. „Situace na Ukrajině je výjimečná, šokující a my jí bereme vážně," říká ředitel pro výběr a nákup Anu Koskinen v tiskové zprávě.

Podle webových stránek společnosti Alko se v současné době prodává 28 ruských výrobků. Většinu z nich tvoří vodka. Na seznamu nyní zakázaných výrobků jsou například vodka Russian Standard a Tsar Vodka. Když si na webových stránkách společnosti zadáte do vyhledávače Russian Standard Vodka, produkt systém sice najde, ale hlásí, že není k dispozici. Stejná situace je také u Tsar Vodky.

V tiskové zprávě skupina S Group uvedla, že odstraní všechny ruské výrobky z nabídky svých prodejen. Podle sdělení bude z nabídky obchodů odstraněno přibližně 50 různých druhů výrobků ruského původu. Jedná se o potraviny, individuální sportovní vybavení, textil a další spotřební zboží. Mezi prodejny skupiny S Group patří Prizma, S-Markets, Salet a Aleppo. Prodejny Prizma působící v Estonsku již stejné gesto udělaly minulý pátek.

„To, co se v současné době děje na Ukrajině, je šokující a odsouzeníhodné. Pozorně sledujeme reakce našich zákazníků na to, co se stalo. Každý chce situaci nějakým způsobem ovlivnit, pro nás je toto jednou z možností," komentoval vedoucí sítě Prizma tuto aktivitu. Prodejny Prizma, které patří skupině S Group, se nacházejí také v ruském Petrohradě.

Také firmy Motonet a Spare Parts World, které se specializují na prodej náhradních dílů a příslušenství pro motorová vozidla, v pondělí ráno oznámily, že okamžitě vyřadí výrobky společnosti Teboil ze svého sortimentu. Teboil je dceřinou společností ruské společnosti Lukoil. Firmy hodlají se společností Teboil ukončit veškerou spolupráci.

„Odsuzujeme nepřátelské akce Ruska na Ukrajině a tímto rozhodnutím se připojujeme ke společné frontě s mnoha dalšími aktéry na obranu stability a míru. Taková je i vůle našich zákazníků. Situace všechny znepokojuje a zneklidňuje," uvádí v tiskové zprávě společnosti generální ředitel skupiny Broman Antti Tiitola.

Zdroj: pledgetimes.com

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.