Červený Jelen se spolu s plzeňskými restauracemi zapojil do finanční pomoci Ukrajině

Červený Jelen se spolu s plzeňskými restauracemi zapojil do finanční pomoci Ukrajině

Redakce Redakce foto: se svolením restaurace Červený jelen

Z každého prodaného jídla, kávy, dezertu nebo drinku, včetně Špork Spirits a oblečení Red Stag Fashion, věnuje Ukrajině 10 Kč, což by podle odhadů mohlo ve výsledku vygenerovat až kolem 10 000 Kč denně.

Aktuální dění v Ruskem napadené Ukrajině zvedlo v České republice obrovskou vlnu solidarity. Připojuje se k ní také skupina Red Castle Hospitality Group, která provozuje největší pražskou restauraci Červený Jelen, plzeňské restaurace Lékárna, Plzeňka, Kozlovna, Sokolovna, Potrefená Husa a také e-shop Špork.cz. Z každého prodaného jídla, kávy, dezertu nebo drinku, včetně Špork Spirits a oblečení Red Stag Fashion, věnuje Ukrajině 10 Kč, což by ve výsledku mohlo vygenerovat až kolem 10 000 Kč denně.

„Byť máme za sebou dva těžké covidové roky, není nám lhostejná situace na Ukrajině, už proto, že máme v našem týmu několik skvělých ukrajinských kolegyň a kolegů. Proto jsme se jako společnost rozhodli s okamžitou platností pro masivní finanční pomoc, kterou budeme směřovat na transparentní účty vybraných humanitárních projektů, počínaje transparentním účtem ukrajinské ambasády. Pomoc koordinujeme s našimi nejbližšími partnery, v čele s Bontonfilmem a projektem Fooder,“ konstatuje Jiří Panuška, spoluzakladatel a CMO skupiny Red Castle Hospitality Group.

Tato finanční pomoc dle informací od Red Castle Hospitality Group není časově omezena, a poběží tak dlouho, dokud bude dávat smysl, takže celkově může dosáhnout statisíců korun.

Zdroj: Tisková zpráva restaurace Červený Jelen

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...