Moët Hennessy představuje prémiovou novinku Tequila Volcan De Mi Tierra

Moët Hennessy představuje prémiovou novinku Tequila Volcan De Mi Tierra

Redakce Redakce foto: se svolením LVMH

V destilátu se potkává unikátní kombinace té nejlepší agáve ze dvou oblastí mexického regionu Jalisco: nížiny (El Valle) dodávají bylinné a kořenité tóny a vysočiny (Los Altos) zase květinové a ovocné tóny.

Volcan De Mi Tierra zdůrazňuje jedinečnost obou těchto oblastí a díky způsobu zpracování, který mísí tradici s moderními postupy, vytváří komplexní a elegantní chuť ohlašující novou éru tequily. Skvěle chutná jak samotná, tak v koktejlu.

Než se stala tequila drinkem, byla nejdříve sopkou. V mexickém Jaliscu před více než 200 000 lety vybuchla sopka, příznačně zvaná Tequila. Právě tomuto výbuchu vděčí region Jalisco za svou úrodnost a tequila Volcan De Mi Tierra za své jméno, které se překládá "území sopky". Tato erupce pokryla oblast bohatou sopečnou půdou, díky čemuž je ideální pro pěstování modré agáve.

Volcan De Mi Tierra patří mezi hrstku tequil, které mají svou vlastní palírnu, k čemuž hrdě odkazuje označením NOM 1523 na přední etiketě. Tato palírna sídlí na úpatí sopky Tequila a je místem, kde se mísí historie a tradice s inovací. Volcan De Mi Tierra je tequila ze stoprocentní modré agáve bez příměsí a spojuje to nejlepší z dvou oblastí Jalisca, nížin a vysočin, pro dosažení komplexního a elegantního destilátu.

„Volcan De Mi Tierra není jen tequila. Jde o vytvoření jedinečného profilu z bohatých aromat a chutí agáve z nížin a vysočin. Je to výsledek snahy o jedinečný chuťový profil, vyzdvihující specifické vlastnosti obou oblastí. Esencí tequily Volcan De Mi Tierra je jednoduše srdce – jak srdce agáve, tak to, které vkládáme do její výroby," říká o této tequile Master tequilier, Tomas Perez.

Zdroj: Tisková zpráva Moët Hennessy

Ako môže vyzerať podujatie, kde sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? V piatok 10. a v sobotu 11. mája sa otvoria brány bratislavskej Novej Cvernovky, kde sa už po...
20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.
Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot dostaly nové obaly, které lépe odrážejí to, jak značka přemýšlí o své kávě.
Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.