Canerock – nová vlna kořeněného rumu

Canerock – nová vlna kořeněného rumu

Redakce Redakce foto: se svolením UPB

Tým nadšených profesionálů v Maison Ferrand, vždy připravený využít svůj um pro hledání nových možností, nyní obohacuje svět rumů o svůj nejnovější výtvor: Canerock Jamaican Spiced Rum.

Canerock Jamaican Spiced Rum je 100% blend stařených jamajských rumů ze dvou legendárních palíren, s chutí podtrženou luxusním kořením a dozrávaný v sudech po Sherry Pedro Ximénez.

Dobrat se perfektního výsledku trvalo tvůrcům z Plantation Rums tři roky a vyzkoušeli při tom více než 90 receptů. Nová značka nabízí kořeněný rum vzácné komplexnosti a charakteru, který má být vychutnáván pomalu a v klidu.

Jamajka je třetí největší karibský ostrov, je proslulá svými silnými rumy s vysokým obsahem esterů, kombinujícími vůni zralého exotického ovoce s kořeněnými a kafrovými tóny, kterých si znalci vysoce cení. Maison Ferrand, tvůrce kvalitních lihovin, se nechal inspirovat nenapodobitelným profilem jamajských rumů a vyrobil svůj první kořeněný rum.

Jamajka v láhvi

Canerock se zcela liší od neutrálních základních lihovin, které se často používají u rumů v této kategorii, Canerock je především výrazem svého terroiru: je to výrobek s jamajskými kořeny vyrobený tradičními metodami.

Maison Ferrand maximálně využívá odborných znalostí dvou legendárních palíren – Long Pond a Clarendon – které jsou hrdými představiteli rozmanitosti jamajských rumů a mohou se opřít o stovky let zkušeností.

Kořeněný rum Canerock Jamaican Spiced Rum, dosahuje dokonalého vyvážení elegance a síly, jedná se o blend rumů destilovaných v kotlíkových a kolonových destilačních přístrojích, včetně rumů s vysokým obsahem esterů zrajících 5 a 10 let.

Jen přírodní koření

Na rozdíl od některých ochucených rumů, obsahujících syntetické složky, je Canerock je obohacen o pečlivě vybrané druhy přírodního koření. Každá složka se před přimícháním do rumu extrahuje zvlášť, aby byla zajištěna co nejlepší extrakce vůní.

Nalezení nejlepší kombinace přísad pro podtržení jedinečného charakteru tohoto rumu si vyžádalo více než tři roky a devadesát pokusů. Kombinace obsahuje vanilku z Madagaskaru, kokosové ořechy z Karibiku a špetku jamajského zázvoru. Všechny vonné složky jsou před přimícháním do rumu extrahovány samostatně, aby co nejlépe vynikla jejich vůně.

Pěstování vanilky, jednoho z nejvíce ceněných koření, je extrémně náročné. Na Madagaskaru, který je jejím hlavním pěstitelem, květy opylují ručně místní farmáři, i sklizeň se provádí tradičními metodami. Vanilkové lusky dodávají rumu kořeněnou dřevitou chuť, která zvýrazňuje jeho tóny.

Kokosová dužina melanž osladí a dodá jí texturu a bohatost.

Zázvor, který je častou přísadou v kulinářských specialitách připravovaných na ostrově, doplňuje složení o svěží a pikantní bylinkový nádech.

Konečným krokem při výrobě rumu Canerock je několikaměsíční zrání směsi v sudech od Pedro Ximénez, ve kterých před tím zrálo sherry. Toto sladké španělské víno se vyznačuje medově hrozinkovými tóny, které lahodnému kořeněnému rumu dodávají na komplexnosti a dlouhém dozvuku chuti.

Do cíle pomalu a rozvážně

Nezaměnitelný charakter dodávají Canerocku tři základní ingredience: tradice předků, kvalitní suroviny a především trpělivost.

Čas, který je nutné výrobě rumu věnovat, inspiroval i volbu symbolu značky, kterým je mořská želva: vytrvalý živočich žijící v tropických vodách, jenž v sobě spojuje klidnou sílu a pomalé tempo. Canerock nás věren těmto hodnotám vybízí, abychom si na jeho vychutnání udělali čas.

Každičký detail byl vyladěn tak, aby Canerock podtrhl charakter přísad, a ani láhev není výjimkou.

Láhev zdobí želva vyřezaná z bukového dřeva, která jakoby plave ve skle. Propracovanou láhev uzavírá špunt z přírodního korku.

Profil Canerocku

Bohatá a komplexní vůně rumu se otevírá vůní vanilky, kokosu a exotického ovoce. V ústech se rozvíjejí kulaté, ale intenzivní tóny koření, tmavé čokolády a nádech zázvoru. Zakončení je dlouhé se sladkým kořením, karamelem a kokosem.

Vůně

Bohatá a komplexní s tóny vanilky, kávových zrn, hořké čokolády a kokosu.

Chuť

Karamel, sladké koření a rozinky, s dalšími doušky se rozvíjí chuť koření a jemné dubové třísloviny.

Zakončení

Dlouhé zakončení se sladkostí kokosu a čokolády doprovázené tóny čerstvého zázvoru a hřebíčků.

V České republice distribuuje Ultra Premium Brands.

Zdroj: Tisková zpráva Ultra Premium Brands.

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.