Michelin Guide Francie 2022 znamená hlavně dvě nové trojky

Michelin Guide Francie 2022 znamená hlavně dvě nové trojky

Redakce Redakce foto: se svolením La Villa Madie

Francie hlásí velké novinky! Dvě nové tříhvězdičkové restaurace, šest nových dvouhvězdičkových restaurací a 41 nových jednohvězdičkových restaurací, které se dohromady připojily k novému vydání Michelin Guide France 2022.

Přítomnost místních kuchařských celebrit jakoby signalizovala návrat francouzské gastronomie do života. Gastronomie, a to nejenom ta francouzská, musela za poslední dva roky velmi vytrvale dokazovat svou schopnost odolnosti a kreativity. Nakonec se, před několika málo dny, mohli opět sejít a radovat šéfkuchaři, média i odborníci z oboru, na udílení prestižních cen od Michelin Guide v jeho francouzské, tedy domovské verzi.

„Přestože dvouletá pandemie vážně zasáhla restaurační sektor, a její střednědobé ani dlouhodobé dopady stále neumíme dostatečně odhadnout. Francouzští restauratéři celý rok tvrdě pracovali, aby nás opět ohromili," řekl Gwendal Poullennec.

Nové trojhvězdy

K premiantům se třemi hvězdami se letos připojila Villa Madie v Cassis. Vede jí dvojice Dimitri a Marielle Droisneau. Žijí a pracují v restauraci na úpatí Cap Canaille, kde se proslavili charakteristickými pokrmy, jako jsou Carabineros krevety na tartaletce z červených bobulí a Fricassee z králíka a velkých krevet se skorými meruňkami.

Také šéfkuchař Arnaud Donckele z pařížské restaurace Plénitude, která se nachází na břehu Seiny, dokázal svou restauraci rovněž vyzdvihnout a získal hned tři michelinské hvězdy.

Kdo má od letošního roku dvě hvězdy

Dvě hvězdičky získaly tři pařížské restaurace, konkrétně Palais Royal Restaurant pod vedením řeckého šéfkuchaře Philipa Chronopoulose, Table - Bruno Verjus šéfkuchaře samouka Bruna Verjuse a L'Oiseau Blanc s šéfkuchařem Davidem Bizetem. Z celé Francie se k nim přidaly Lalique in Bombs v regionu Sauternes pod vedením Jérôma Schillinga, Duende v Nimes, které vede kuchařská dvojice Nicolas Fontaine a Julien Caligo v zastoupení Pierra Gagnaire, a Le Blue Bay v Monaku, kde šéfkuchař Marcel Ravin skrze jídlo představuje svůj rodný Martinik.

Do průvodce přibylo také dalších 41 nových jednohvězdičkových restaurací, přičemž region Ile-de-France, kam spadá také Paříž, se pyšní 12 novými restauracemi.

Celkem je v průvodci na rok 2022 přesně 627 francouzských restaurací oceněných michelinskou hvězdou.

Celého aktuálního průvodce po Francii naleznete ZDE.

Zdroj: guide.michelin.com

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...