Maso v Burger King nehledejte! Řetězec ve Švýcarsku otevřel 2 vegan pobočky

Maso v Burger King nehledejte! Řetězec ve Švýcarsku otevřel 2 vegan pobočky

Redakce Redakce foto: se svolením Burger King UK

Po úspěchu londýnské vegan pobočky otevřel Burger King na omezenou dobu dva vegan pop-upy ve Švýcarsku. Pomáhá mu tam The Vegetarian Butcher.

Dvě provozovny řetězce rychlého občerstvení Burger King ve Švýcarsku byly po omezenou dobu bezmasé. Pop-up koncept prodejen v Basileji a Ženevě vznikl ve spolupráci se značkou The Vegetarian Butcher a do 23. června nabízel pouze vegan menu. Celkem se do nabídky vešlo 14 položek, například Veggie Whopper, Veggie Nuggets, Cajun Veggie King burger, Long Veggie burger a zmrzlina od Ben & Jerry's. Na výběr bude také z několika druhů veganského masa.

Zástupci brandu The Vegetarian Butcher prozradili, že tyto bezmasé švýcarské pobočky vznikly kvůli rostoucí poptávce po bezmasých možnostech. „Vzhledem k velké poptávce nyní plně vegetariánské restaurace Burger King přistály ve Švýcarsku! A tentokrát jsme otevřeli dokonce dvě," uvedl The Vegetarian Butcher na síti LinkedIn. „Oslovit co nejvíce milovníků masa, to je to, o co The Vegetarian Butcher jde."

Burger King UK jede veganskou stravu. 50 % všeho bude za pár let jenom vegan

Tyto bezmasé pobočky Burger Kingu ve Švýcarsku se připojují k rostlinným pop-up pobočkám v dalších zemích. Podobná iniciativa proběhla na začátku tohoto roku ve Velké Británii, kdy Burger King UK s pomocí The Vegetarian Butcher proměnil svou vlajkovou prodejnu v Londýně na jeden měsíc ve veganský pop-up. V březnu se v pobočce Burger King na náměstí Leicester Square proměnil jídelní lístek na stoprocentně veganský a nabízel 25 rostlinných variant včetně veganských dvojitých cheeseburgerů se slaninou, chilli sýrových kousků a oblíbeného Plant-Based Whopperu. Měsíční zkušební provoz měl společnosti pomoci získat informace o tom, zda existuje poptávka po stálých provozovnách bez masa.

„Na naše nové bezmasé menu jsme neuvěřitelně hrdí," uvedla tehdy v prohlášení marketingová ředitelka společnosti Burger King UK Katie Evansová. „Absolutně splňuje vysoké chuťové nároky bez kompromisů a odráží náš trvalý závazek nabízet našim zákazníkům rozmanitou a inovativní stravu."

Zatímco jídla Burger King Plant-Based Whopper, Vegan Royale a Vegan Nuggets budou i nadále součástí nabídky ve všech pobočkách ve Velké Británii, řetězec zkoumá možnost zavedení některých nejoblíbenějších jídel z veganského pop-upu do dalších poboček, aby pomohl splnit cíl společnosti nabízet do roku 2030 až 50 % bezmasého menu. „Limitované menu je přímým důsledkem našeho zaměření na veganské a rostlinné inovace a jde ruku v ruce s naším cílem nabízet do roku 2030 menu z 50 % bez masa a také s naším závazkem k udržitelnosti a odpovědnému podnikání," uvedla Evansová.

The Vegetarian Butcher v posledních letech spolupracuje se společností Burger King na rozšiřování rostlinných možností v jejím menu po celém světě. Výsledkem partnerství je uvedení výrobků, jako jsou veganské kuřecí nugety ve Velké Británii, Whopper Vegetal v Mexiku, Plant-Based Whopper v Číně a veganské kuřecí nugety v Německu. V loňském roce řetězec rozšířil svou nabídku Vegan Royale a veganských kuřecích nugetek také do Afriky a stal se tak prvním řetězcem rychlého občerstvení, který nabízí certifikované veganské maso v celé Africe.

…a navrch veganskou slaninu, prosím

Kromě The Vegetarian Butcher spolupracuje Burger King také s dalšími rostlinnými značkami, aby vytvořil nové bezmasé varianty. V roce 2019 řetězec navázal spolupráci s rostlinnou značkou Impossible Foods, aby do svých poboček v USA přidal rostlinný Impossible Whopper, tedy svůj klasický Whopper, ale vyrobený z rostlinné placky Impossible Burger.

A v květnu letošního roku přidal Burger King do svých 550 poboček po celé Francii veganskou slaninu vyrobenou francouzským startupem La Vie. Tento krok následoval po úspěšné týdenní kampani startupu, za kterým stojí herečka Natalie Portmanová, která Burger King přiměla přidat veganskou slaninu do Veggie Steakhousu.

Zdroj: vegnews.com

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.