Merser – luxusní rum z londýnské dílny s karibskými kořeny

Merser – luxusní rum z londýnské dílny s karibskými kořeny

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Merser je rumem pro ty největší znalce. Zaujme vás již na pohled a luxusní chuťový zážitek na sebe po ochutnání nenechá dlouho čekat.

Rum patří k populárním druhům alkoholu. Kvalitní rum si totiž skvěle užijete jen tak samotný, ve vychlazené sklence s ledem, ale stejně tak ho skvěle spárujete s různými druhy nealkoholických nápojů a připravíte osvěžující drink pro příjemné letní chvilky. Sáhněte po novém rumu Merser, který vám přináší Premier Wines & Spirits, a dopřejte si toto tekuté zlato i u vás doma.

Merser představuje výběr těch nejlepších rumů z Dominikánské republiky, Jamajky a Barbadosu, jež zrály v sudech po dobu minimálně 12 měsíců. Z této kombinace vznikl rum, který v sobě snoubí vášnivost Karibiku a londýnskou lásku k rumům. Tento delikátní destilát byl smíchán v Londýně a zrál ještě dalšího půl roku v malých sudech (do každého se vejde asi 400 lahví rumu), čímž si vysloužil označení „Double Barrel“.

Ačkoli původ Merseru je karibský, jeho skutečným domovem je tedy Londýn. Anglická metropole byla v minulosti centrem prodeje rumů a jeho ulice byly plné domů, ve kterých byly míchány rumy dovážené právě z Karibiku. Rumová tradice zde sahala až na počátek 19. století, od roku 1970 však vymizela v důsledku požáru rumových doků a modernizace zámořských lodí, které se už nevešly do londýnského přístavu. Rum Merser jde ve stopách svých historických londýnských předků a navazuje na tradici světové rumové metropole, kterou Londýn býval.  

Při přivonění vás uchvátí vůně vanilky s výraznou notou tropického ovoce. Ovanou vás lehké tóny toustů, ořechů a dubového sudu. Stejné chutě pak ucítíte i na jazyku při vychutnávání.

Rum Merser si můžete užít ve všech svých oblíbených drincích. Ať už jej zkombinujete s prémiovou kolou, zázvorovým pivem, nebo si připravíte starý dobrý Old Fashioned, rozhodně si pochutnáte, a s vámi i každý, kdo drink s rumem Merser okusí.

Rumovou novinku Merser můžete pořídit na www.1er.cz za 1.075 Kč za 0,7 l lahev.

Zdroj: Tisková zprávava Premier Wines & Spirits

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...