Takto vypadá haute cuisine! Christian Bau je nejlepší německý kuchař

Takto vypadá haute cuisine! Christian Bau je nejlepší německý kuchař

Redakce Redakce foto: se svolením Christian Baum

Victor's fine dining by Christian Bau je opět nejlepší restaurací v Německu. Poté, co všech sedm hlavních průvodců restauracemi opakovaně udělilo nejvyšší hodnocení jeho tříhvězdičkové restauraci, se má Christian Baum opravdu čím chlubit.

Za zmínku také stojí, že se Victor's fine dining by Christian Bau již od roku 2015 drží v první trojici a v roce 2020 byl na prvním místě. Na společném druhém místě následuje Aqua z Wolfsburgu (šéfkuchař Sven Elverfeld), které byla v předchozí sezóně první, a Schwarzwaldstube v Baiersbronnu (šéfkuchař Kevine Fehling). 

O jaký žebříček se jedná?

Žebříček Restaurant-ranglisten.de je založen na propracovaném bodovém systému, který dává hodnocení všech důležitých průvodců restaurací a další relevantní kritéria do vzájemného vztahu (podobně jako ve francouzských školách). Podrobné rozdělení bodů najdete v bodovacích tabulkách jednotlivých zemí. Stanovené body se sečtou a získá se celkové skóre. Vzhledem k různým metodám a úrovním kvality, které se používají při udělování "známek", jsou hodnocení vážená a mohou se každoročně měnit. Aby žebříček ocenil zvláštní úspěchy, přičítávají se podnikům další hodnocení za obsluhu, atmosféru, víno atd., jako bonusové body. Zohledněn je i nový systém hodnocení Gault&Millau, který letos přešel z bodového systému na tzv. ikony (toques).

Kdo je Christian Bau

Christian Bau je nejdéle sloužícím tříhvězdičkovým šéfkuchařem v Německu a od roku 2005 je průběžně oceňován třemi hvězdičkami v průvodci Michelin. V roce 2018 obdržel Spolkový kříž za zásluhy jako mistr kulinářské kultury a kulinářský velvyslanec Německa. Šéfkuchař, který se narodil v Offenburgu, je považován za nekompromisního produktového fetišistu a jeho kuchaařský styl je průnikem francouzské a japonské haute cuisine. Victor's fine dining by Christian Bau je součástí Victor's Residenz-hotel Schloss Berg a najít ho můžete v Perl-Nennigu, Sársko.

Doporučujeme si prohlédnout galerii, kde se můžete podívat na to, jak vypadá opravdová haute cuisine. Zde totiž fotografie odpovídají reálně servírovanému jídlu. 

Tři, dvě i jedna hvězda se odevzdávaly před několika málo dny u příležitosti udílení prestižních ocenění Michelin Guide ve Francii. Nechyběly ani zelené hvězdy, které restaurace dostávají za...
Špičkovou gastronomickou událost, evropské finále Bocuse d´Or, která se konalo 19. a 20. března v norském Trondheimu, zakončilo vyhlášení deseti nejlepších postupujících evropských týmů, mezi které...
Hit posledních let - všemi milovaný medvědí česnek se v nejbližších dnech vrátí na menu populární pražské La Verandy. Jak bude vypadat menu?
Přihlásit se je možné až do 20. března 2024. Národní finále se uskuteční 14. dubna a na vítěze pak čeká pozvánka na mezinárodní kolo v Portu i s letenkou a ubytováním. To se uskuteční mezi 19. a 22....
Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.
Nová ochucená Becherovka je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu...
Šéfkuchař restaurace The Artisan v pražského hotelu Marriott obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“ v kategorii Marriott Premium Hotels. Toto významné ocenění získal na nedávné konferenci EMEA...
Dohoda umožní skupině Accor převzít řízení hotelu The Mozart Prague. Po rozsáhlé renovaci se vyhlášený hotel The Mozart Prague připojí k prestižní značce Sofitel Legend.
Exkurzi ve špičkové chicagské restauraci měli možnost zažít studenti třídy Commercial Foods.