Novinky z Trezoru! Podzimní menu, dva nové formáty Marek & Friends a Speciální menu

Novinky z Trezoru! Podzimní menu, dva nové formáty Marek & Friends a Speciální menu

Redakce Redakce foto: se svolením Trezor Špork

Pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera startuje v paláci Špork, kde sídlí populární Červený jelen, několik zajímavých projektů. Marek si bude zvát do své kuchyně špičkové kuchařské hosty a navíc se chystá několik speciálních menu.

Na podzim se do Trezoru můžete vydat třeba na humří risotto se šafránem, svíčkový filet Rossini s foie gras a černým lanýžem nebo čokoládu Michel Cluizel s kardamonovou zmrzlinou. K tomu si vychutnáte elegantně poskládané vinné menu, na kterém je přes padesát položek, a z toho čtrnáct si můžete dopřát jen tak "na skleničku".

Kromě sezónních menu podzim – zima – jaro (v létě má Trezor zavřeno) jsou v plánu i dva nové formáty: Speciální menu a pásmo Marek & Friends.

Speciální menu je připravováno několikrát do roka. V minulé sezoně si hosté náležitě vychutnali třeba delikátní lanýžové menu a také bohaté "sea-food" menu. Speciální menu pro nadcházející sezonu 2022/2023 budou oznámena během října tohoto roku. Doporučujeme odebírat trezorový newsletter nebo sledovat Trezor na webu či Instagramu, protože prostor má pouze 40 míst, která se velmi rychle zaplňují.

Pásmo Marek & Friends je to nejlepší, co Trezor, potažmo Červený Jelen, nabízí. Jde pouze o několik dní v roce, při kterých si s Markem přímo v Jelenovi zavaří světoví michelinští kuchaři (v roce 2022 to byl třeba třímichelinský Thomas Bühner), případně medailisté Bocus d'Or.  Každý chef si sestaví své vlastní menu, které se pak v Trezoru podává jeden, maximálně dva dny. A opravdu jde o to nejlepší, co světová gastronomie nabízí.

Trezor Špork si během první půlsezony získal spoustu věrných zákazníků. Nejen pro ně proto tým kolem Marka Fichtnera připravil mimořádný abonentní program, který hostům nabídne všechna tři sezónní menu (zima – jaro – podzim), slevu a přednostní rezervaci na speciální menu a přednostní rezervaci na pásmo Marek & Friends. Celková cena abonentního programu je 4.900 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Trezoru Špork

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...