Rumová novinka na českém trhu: Rhum J.M.

Rumová novinka na českém trhu: Rhum J.M.

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Rhum J.M se řadí mezi přední značky agricole rumů. Jeho domovinou je karibský Martinik, který propůjčuje tomuto destilátu svůj charakter. Ochutnejte tuto prémiovou novinku a užijte si chuť Karibiku přímo u vás doma.

Výjimečnost rumu Rhum J.M vytváří specifické podnebí ostrova Martinik spolu se zdejšími unikátními půdními podmínkami. Cukrová třtina, z níž se Rhum J.M vyrábí, se pěstuje na úpatí sopky, kde se nachází i palírna. To propůjčuje rumu Rhum J.M vulkanický charakter. Sopka má vliv i na samotný způsob a rychlost zrání destilátu. K výrobě se používá křišťálově čistá voda, která je filtrovaná přes sopečné kameny, čímž získává na minerálnosti. Díky fermentaci je pak dosaženo zachování květinově-ovocného rysu rumu.

Rhum J.M si můžete užít v několika variacích. Je jen na vás, kterou se necháte okouzlit.

Rhum J.M Blanc je exkluzivní bílý rum, který zraje minimálně po dobu šesti měsíců. Zaujme vás u něj vůně svěží limetky, medu a cukrové třtiny.

Rhum J.M Blanc Jardin Macouba je bílá rumová limitka z roku 2019. Uchvátí vás vůní typickou pro Martinik – aromatem květů stromu moringa a fialek.

Rhum J.M Vieux V.S.O.P vznikl smícháním čtyřletých rumů, které zrály tři roky v sudech po bourbonu. Poslední rok pak dozrávaly v malých sudech. Stejně tak vznikl Rhum J.M Vieux XO, u něhož se liší doba zrání – rumy zrály v bourbonových sudech minimálně pět let, poslední rok pak opět dozrávaly do krásy v malých sudech. V chuti těchto stařených variant vás zaujme ovocné mango a maracuja.

Rhum J.M Vieux Épices Créoles zraje tři roky v sudech z amerického a francouzského dubu různých velikostí i různých stupňů vypálení. Tím je zaručen jeho specifický chuťový charakter. 

Pokud máte raději likéry, ochutnejte Rhum J.M Shrubb Liqueur d’Orange. Tento pomerančový likér nepřichází o rumové kouzlo a jedná se o ideální spojení Rhumu J.M s hořkou kůrou pomeranče a přírodním sirupem z cukrové třtiny, které skvěle doplňuje lokální koření jako vanilka, skořice a muškátový oříšek.

Nový rum na českém trhu distribuuje Premier Wines & Spirits, můžete si ho pořídit na webových stránkách www.1er.cz.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Premier Wines & Spirits

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.