Charles Heidsieck představuje ročníkovou limitku

Charles Heidsieck představuje ročníkovou limitku

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Jedná se o unikátní šampaňské se silným a čistým profilem. Má bohatou texturu, je svěží. Ve vůni ucítíte kouřové tóny spolu s vyzrálým ovocem, jako jsou meruňky a broskve. Šampaňské z domu Charles Heidsieck patří mezi nejuznávanější na světě. A právem.

Kvalitní šampaňské se skvěle hodí k jakékoli slavnostní příležitosti a naopak i zdánlivě obyčejný večer dokáže povznést do výjimečného okamžiku. Společnost Premier Wines & Spirits, představila na pražské masterclass, pořádané s brand ambasadorem značky Maximem Wateletem ve vinném baru restaurace Grand Cru, výběr z oceňovaného šampaňského domu Charles Heidsieck v čele s exkluzivní ročníkovou limitkou.

Zakladatel šampaňského domu, pan Charles Heidsieck, je ve svém oboru opravdovou ikonou. V pouhých 29 letech se rozhodl pro založení vlastního domu raději, než aby se přidal k rodinnému businessu. Shon městského života, který spočívá v neustálém honu za dokonalostí, by měl být vyvážen chvilkou potěšení. Takové potěšení může představovat právě sklenka kvalitního šampaňského. Značka byla založena v roce 1851 a za pouhých patnáct let se stala jednou z nejuznávanějších ve světě šampaňského. Značka zažila mnoho úspěchů a ustála i mnoho pádů, po neuvěřitelných 170 letech se však stále drží na světové špici.

Přestože ještě v roce 2012 bylo jedno z „temných“ období pro šampaňský dům Charles Heidsieck, během pár let se dědicům původní ikony povedlo stát se 5. nejoceňovanějším domem světa. Přesvědčte se na vlastní chuťové pohárky a dopřejte si sklenku nebo dvě šumivých bublinek z mistrovské dílny.

Champagne Brut Réserve je zcela výjimečným počinem, který se může řadit i mezi ročníková šampaňská. V jeho základu byl použit vysoký podíl rezervních vín a díky tomu je jeho chuť bohatá a zralá. Ve výrobním procesu bylo zachováno pravidlo 60/40/10 – tedy 60 kvalitních parcel, 40 % rezervních vín, a to hlavní - 15 let průměrného stáří rezervních vín. Díky tomu má výsledné šampaňské plný a toastový projev s minerálním a bohatým finále. Jeho cena je 1 795 Kč.

Champagne Blanc des Millénaires 2007 brut je mimořádným bílým šampaňským, pocházejícím z vinic v Champagne. Je to jedno z nejvíce komplexních a k dokonalosti vyzrálých vín, které můžete u Premier Wines & Spirits pořídit. V chuti vás překvapí kouřové tóny, mineralita a pikantnost. Toto deset let zrající šampaňské přináší tóny květin a tropického ovoce. Jedná se o skvostné bublinky. Na webu Premier Wines & Spirits koupíte za 5 970 Kč.

Champagne Blanc de Blancs brut je dalším špičkovým dílem značky Charles Heidsieck. Ve vůni ucítíte bílé broskve, citrusy a bílé květy. Tomu v chuti skvěle ladí elegantní perlení s dlouhou dochutí a svěží kyselina. Skvěle si jej vychutnáte vychlazené na 6‑8 °C, a svou kvalitu si zachová až do roku 2028. Toto víno je k dostání za 2 425 Kč.

Champagne Rosé Réserve Brut je růžový zástupce mezi bublinkami. Je lahodné a svěží a jeho základ tvoří Brut Réserve, který doplňuje menší množství rezervních vín. Pro dokonale harmonickou chuť bylo přidáno také 5-6 % pětiletého Pinot Noir. V chuti ucítíte tóny květin, červeného ovoce a jemné perlení. Výjimečné rosé pořídíte za 2 300 Kč.

A konečně! Limitovanou ročníkovou edicí je Brut Millésime 2013. Jedná se o unikátní šampaňské se silným a čistým profilem. Má bohatou texturu, je svěží. Ve vůni ucítíte kouřové tóny spolu s vyzrálým ovocem, jako jsou meruňky a broskve. To se odráží i v chuti, která je krémová a doplňuje ji koření - skořice, lékořice a pepř. Jedná se o harmonické víno, ve kterém spolu vše perfektně ladí. Můžete ho pořídit na www.1er.cz za 3 230 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Premier Wines & Spirits

Ako môže vyzerať podujatie, kde sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? V piatok 10. a v sobotu 11. mája sa otvoria brány bratislavskej Novej Cvernovky, kde sa už po...
20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.
Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot dostaly nové obaly, které lépe odrážejí to, jak značka přemýšlí o své kávě.
Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.