Namíchejte si Gin&Tonic jako Italové

Namíchejte si Gin&Tonic jako Italové

Redakce Redakce foto: se svolením Jan Becher Pernod Ricard

Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu, pomeranče nebo grapefruitu. Super-prémiové giny Malfy jsou ztělesněním té pravé Itálie. Právě Malfy spojuje nejlepší lokální suroviny s jedinečným rodinným receptem.

Prémiový gin vzniká využitím speciální techniky destilace pro získání výrazné chuti. V kombinaci lokálních, ryze italských surovin jalovce z Toskánska, na pobřeží pěstované citrony, krvavé pomeranče nebo růžové grapefruity ze Sicílie, to vše propojené s nejčistší alpskou pramenitou vodu a vůní čerstvě utržených plodů. Žádné místo nevystihuje ducha Itálie tak jako Amalfské pobřeží. V této elegantní enklávě plyne život jiným tempem. Tu pravou chuť Itálie si prostřednictvím ginů Malfy můžeme vychutnat i v České republice. Když popíjíte sklenici Malfy s tonikem a ledem, cítíte se jako na dovolené ve Středomoří, ať už jste kdekoliv.

Čím začít? No přece perfektním italským ginovým základem, na kterém svůj drink vystavíte velmi jednoduše.

Malfy Gin Limone: citrusy jsou symbolem, který je s Itálií a její kulturou neodmyslitelně spjatý. V oblasti Amalfského pobřeží a Sicílie jsou pěstovány ty nejchutnější citrony, které ginu Malfy dodávají šťavnatou a svěží chuť. Citronová kůra je destilovaná s toskánským jalovcem a doplněná o další botanicals, jako jsou anýz, koriandr, lékořice či skořice. Malfy con Limone se skvěle hodí k italské bruschettě s riccotovým pyré, rajčaty a bazalkou. Krásně vynikne v kombinaci Gin&Tonic, kde mu nejlépe sluší klasický tonik s plátky citronu.

Malfy Gin Arancia:  italské pomeranče v kombinaci s vybranými zralými sicilskými krvavými pomeranči se mísí s nejlepšími rostlinnými ingrediencemi a ručně sbíraným Jalovcem. Výsledek je gin s nádhernou živou chutí. Pomerančový gin Malfy se vyznačuje sytě oranžovou barvou a výrazným pomerančovým aroma. Voní po pomerančových květech s podtónem jalovce. Malfy con Arancia s tonikem by měl zdobit plátek pomeranče, tento drink můžete také doplnit o trochu čerstvé pomerančové nebo mandarinkové šťávy.

Malfy Gin Rosa: elegantní kombinace sicilských růžových grapefruitů a rebarbory, které dominují také ve vůni, jsou doplněné jemnými rostlinnými ingrediencemi včetně ručně sbíraného jalovce. Tento gin má intenzivní a osvěžující chuť. Gin lze kombinovat jak s tonikem, tak s grapefruitovým džusem či růžovou limonádou, oživené plátkem grepu nebo snítkou rozmarýnu. 

Klasický suchý Gin Malfy Originale: nejlepší rostlinné složky, ručně sbíraný jalovec a citronová kůra z na slunci vyzrálých citronů ze Sicílie se mísí s piemontskou vodou, koriandrem a pěti tajnými bylinami, které jsou sbírány na vrcholu hory Monviso, aby vytvořily autentickou chuť určenou pro opravdové znalce ginů vysoké kvality.

malfy 8 2023 2

Malfy Gin Limone Gin &Tonic:

  • 40 ml gin Malfy Con Limone
  • 120 ml Tonic
  • Plátek citrónu
  • Do sklenice plné ledu nalijte 40 ml ginu Malfy Con Limone, dolijte tonicem a ozdobte plátkem citronu

Malfy Gin Arancia Gin&Tonic:

  • 40 ml Gin Malfy Arancia
  • 120 ml Tonic
  • Plátek krvavého pomeranče
  • Do sklenice plné ledu nalijte 40 ml ginu Malfy Arancia, dolijte tonicem a ozdobte plátkem krvavého pomeranče.

Malfy Gin Rosa Gin&Tonic: 

  • 40 ml Malfy Gin Rosa
  • 120 ml Tonic
  • Plátek růžového grapefruitu
  • Do sklenice plné ledu nalijte 40 ml Malfy Gin Rosa, dolijte tonicem a ozdobte plátkem růžového grapefruitu.

Malfy Gin Originale Gin &Tonic:

  • 40 ml gin Malfy Con Limone
  • 120 ml Tonic
  • Plátek citrónu
  • Do sklenice plné ledu nalijte 40 ml ginu Malfy Con Limone, dolijte tonicem a ozdobte plátkem citronu.

Zdroj: Tisková zpráva Jan Becher Pernod Ricard

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.