Peter Plieštik je celosvětově na druhém místě! Nikka Perfect Serve mu sluší!

Peter Plieštik je celosvětově na druhém místě! Nikka Perfect Serve mu sluší!

Redakce Redakce foto: Marek Příhoda

V rámci globálního finále prestižní barmanské soutěže Nikka Perfect Serve, které proběhlo v americkém San Franciscu, se Peter Plieštik umístil celkově na druhém místě a výborně tak navázal na loňský úspěch svého předchůdce Jana Vlasáka.

Ta story je skvělá! Barman z právě budovaného pražského baru Forbína v budově Café Slavia Peter Plieštik nejdříve na globální finále neměl vůbec odcestovat. Na českém finále barmanské soutěže Nikka Perfect Serve, ze kterého se na to celosvětové každý rok postupuje, totiž skončil na druhém místě. Ale vítězka českého kola Mariam Ahmed z baru Bar & Books nakonec do San Francisca odcestovat nemohla a tak přišla řada na Plieštika. „Petr jako soutěžící, který skončil v rámci národního finále na druhém místě hned za Mariam, prokázal neskutečnou flexibilitu a schopnost se adaptovat… Stal se onou živou vodou, pověstnou pro tuto soutěž, sbalil si své věci a vyrazil na cestu,“ komentoval tuto netradiční situaci Kryštof Hordina, ambassador značky Nikka pro Česko, který české kolo soutěže každoročně připravuje. Ovšem co je u Nikka Perfect Serve tradiční? Snad jenom to, že se koná každý rok.

Aby těch dvojek u Petra Plieštika nebylo málo, tak také vloni na českém finále stejné soutěže skončil na druhém místě. Tehdy vyhrál a na světové finále v italské Neapoli postoupil Jan Vlasák… No a celosvětově skončil na druhém místě. Stejně, jako před několika málo hodinami Peter Plieštik v San Franciscu.

„On to je stejně příběh: nejdříve se nechtěl ani přihlásit, musel se nechat trochu přemlouvat. Poté poslal neúplnou přihlášku, v národním finále skončil druhý a až po odstoupení a naprosto ukázkovém a vyzrálém přístupu Mariam Ahmed se dostal pár dní před odletem k přípravám na světové finále. A zkušenosti a profesionální přístup přinesly ovoce,“ popisuje Hordina celou story.

Posledních několik hodin víme, že Peter Plieštik na světovém finále Nikka Perfect Serve skončil na druhém místě a mimo jiné si také vysoutěžil cestu do Japonska.

„Děkuji za skvělou reprezentaci a za to, že ukázal a znovu potvrdil, jaká je u nás úroveň barmanství a jaké oblibě se těší značka Nikka v barmanské komunitě. Podruhé za sebou skončil reprezentant České republiky na druhém místě. Začíná se z toho stávat pěkná tradice. Tohle žádná jiná země v historii soutěže nemá. Již třikrát náš zástupce skončil mezi vítězi, lepší výsledek má jen Francie,“ dodává Kryštof Hordina.

Gratulujeme, Peťo!

Ako môže vyzerať podujatie, kde sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? V piatok 10. a v sobotu 11. mája sa otvoria brány bratislavskej Novej Cvernovky, kde sa už po...
20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.
Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot dostaly nové obaly, které lépe odrážejí to, jak značka přemýšlí o své kávě.
Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.