17 největších hotelů na Blízkém východě, které plánují otevřít v roce 2024

17 největších hotelů na Blízkém východě, které plánují otevřít v roce 2024

Redakce Redakce foto: se svolením Hoteliermiddleeast

Blízký východ se připravuje na výjimečný rok v oblasti pohostinství a pozornost se obrací k řadě velkolepých projektů, které budou otevřeny v tomto roce.

Od ultramoderních architektonických sídel v Dubaji až po eko-luxusní útočiště v Saúdské Arábii - region je připraven odstartovat novou kapitolu ve světě pohostinství. Podívejte se na velká jména, která budou v regionu otevřena v roce 2024.

One&Only One Za'abeel, Dubaj

Tento jedinečný vertikální městský resort bude nabízet nejdelší venkovní neukotvený most na světě - The Link. V tomto architektonickém zázraku se bude nacházet více než 10 prvotřídních restaurací od takových umělců, jako jsou Anne-Sophie Pic, Paco Morales a Dabiz Muñoz. V hotelu bude 229 pokojů a apartmá se speciální nabídkou, jako je kolekce Sanctuary pro procedury na pokoji a luxusní penthouse o rozloze 775 metrů čtverečních. Hotel je součástí developerského projektu One Za'abeel.

dubai 2024 oneonly one zaabeel dubai 1024x768

Anantara Mina Al Arab, Ras Al Khaimah 

Tento ekologický wellness resort inspirovaný Maledivami bude otevřen začátkem roku 2024. Obklopen mangrovovými porosty nabízí 174 pokojů, apartmánů a vil s bazénem nad vodou. Resort se může pochlubit šesti restauracemi, včetně typických asijských a středomořských podniků Anantara, a lázněmi nabízejícími tradiční thajské procedury. Nabídne také program na ochranu přírody a řadu vodních sportů a rekreačních aktivit.

dubai 2024 anantara mina al arab ras al khaimah resort 1024x768

The Lana, Dorchester Collection, Dubaj

Tento hotel z kolekce The Dorchester Collection, jehož otevření je naplánováno na únor 2024, přinese do oblasti 225 pokojů. Pozoruhodnou třicetipatrovou věž navrhla kancelář Foster + Partners, stejná firma, která stojí za projektem Domu moudrosti v Šardžá. Hotel se snaží využít obnovující se segment "ultra-luxusních" hotelů v Dubaji a umožní hostům přístup do plážového klubu One at Palm Jumeirah (rovněž z kolekce The Dorchester Collection) prostřednictvím projížďky lodí. Interiéry jsou dílem pařížské dvojice Giles & Boissier. Design je moderní, inspirovaný městským prostředím, s detaily, jako jsou kamenné parkety, stropy v trojité výšce a paravány, které vytvářejí příjemnou a diskrétní atmosféru. V obytných prostorách se objevuje tmavý mramor, zaoblený nábytek a jemné odstíny zlaté, béžové a olivové.

dubai 2024 amsterdam cruise2 1400x933

Siro One Za'abeel, Dubaj

Hotel Siro One Za'abeel, který bude otevřen v únoru 2024, se zaměří na fitness a regeneraci a nabídne holistický přístup k pohodě. Součástí pokojů je regenerační vybavení, strečinková tyč a virtuální lekce. Hotel SIRO, popisovaný jako průsečík fitness, mindfulness a wellness, bude mít k dispozici tým vlastních trenérů, koučů, odborníků na výživu a techniků, jejichž úkolem bude pomáhat hostům dosáhnout jejich cílů. V hotelu budou k dispozici Fitness Suites s osobními posilovnami a Recovery Suites s léčebnými místnostmi. Dvoupodlažní Fitness and Recovery Lab navíc nabídne velkou posilovnu, víceúčelová sportovní hřiště, meditační zahradu a různá studia pro aktivity, jako je pilates a jóga.

dubai 2024 siro one zaabeel dubai 1024x768

Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat, Abu Dhabi

Tento hotel s 22 pokoji inspirovaný řeckým ostrovem Santorini, jehož otevření je naplánováno na únor 2024, se bude soustředit na exkluzivitu a soukromí a bude se vyznačovat nízkými bílými budovami s venkovními terasami orientovanými k moři. K vybavení patří soukromá pláž, venkovní bazén, kryté kino a lázeňské procedury na míru. Útočiště nabízí také dvě restaurace, z nichž jedna podává chutě z Perského zálivu a druhá klasickou řeckou kuchyni.

dubai 2024 anantara santorini abu dhabi retreat 1 1024x683 1 1024x768

Lux* Al Jabal Resort, Šardžá

Butikový resort, který bude otevřen ve 2. čtvrtletí roku 2024, se zaměří na pohodu a nabídne krásný výhled na Ománský záliv. Resort, který vznikl ve spolupráci společností Sharjah Investment and Development Authority a Lux* Collective, by měl mít 45 pokojů a apartmánů, včetně královského apartmá s bazénem a službami komorníka. Koncept stravování je zaměřen na raw, veganskou a vegetariánskou kuchyni.

dubai 2024 lux 1024x768

Ciel Tower, Dubaj

Hotel Ciel Tower, jehož otevření je plánováno na 1. čtvrtletí roku 2024, se stane novým nejvyšším hotelem v Dubaji. Očekává se, že nabídne více než 1 000 pokojů a apartmánů, observatoř a salonek v 81. patře, nekonečný bazén a výrazné 300metrové atrium s upravenými terasami, které se rozprostírá ve všech 82 patrech. Po dokončení Ciel překoná hotel Gevora, který je v současnosti nejvyšším hotelem v Dubaji.

dubai 2024 the first group ciel 1024x768

Mama Shelter Dubaj

Středně velká značka, která bude otevřena v říjnu 2024 v dubajské zátoce Business Bay, je známá svou moderní atmosférou. Tato drzá a okázalá značka bude mít střešní bar, kavárnu, bazén a sportovní hřiště, například na basketbal a volejbal. Vedle hotelových pokojů budou k dispozici také rezidence, což je pro Mama Shelter celosvětová premiéra.

dubai 2024 mama shelter bahrain 1024x768

Lux* Al Bridi Resort, Šardžá

Luxusní útočiště, jehož otevření je naplánováno na 3. čtvrtletí roku 2024 v Safari Parku Šardžá, nabídne 35 pokojů v safari stylu v rezervaci Al Bridi. Rezort nabídne jedinečné zážitky z divoké přírody a lázně Lux* Me Spa. Koncept stravování se bude soustředit na výživné, doma vypěstované a rostlinné produkty.

dubai 2024 lux al bridi resort sharjah 1024x768

FIVE LUXE, Dubaj

Hotel FIVE LUXE, který bude otevřen na začátku roku 2024, se bude nacházet podél pláže v JBR a nabídne 222 pokojů a apartmánů, 275 rezidencí a několik restaurací. K dispozici bude soukromá pláž s plážovým klubem, společenským bazénem, lázněmi ReFIVE Spa, krytým bazénem a venkovní posilovnou, jakož i tenisovým kurtem a dětským klubem. Udržitelná nemovitost využívá chytré systémy, udržitelné materiály a šetří zdroje, včetně zabudování recyklovaného cementu a oceli do základů, aby podpořila udržitelnost a dekarbonizaci. Opatření na zvýšení energetické účinnosti, včetně tepelných a elektrických solárních panelů, stejně jako systémy pro úsporu vody a recyklaci, které tvoří základní prvky zelené budovy s platinovou třídou.

dubai 2024 five luxe hotel explained 1024x576

Jumeirah Marsa Al Arab, Dubaj

Hotel inspirovaný superjachtou, který bude otevírán postupně v průběhu roku 2024, nabídne 387 pokojů a apartmá s výhledem na moře. Jeho součástí bude také 82 rezidencí, přístav pro superjachty s 82 místy, soukromá pláž, pět bazénů, 10 restaurací, devět barů a velké lázně na třech podlažích. Jumeirah uvedl, že se jedná o "výraznou nemovitost", která bude pro skupinu znamenat "novou epochu". Restaurace budou společensky zaměřené, uvedl Jumeirah a slíbil portfolio mezinárodních šéfkuchařů.

dubai 2024 jumeirah marsa al arab dubai 1024x768

Rove Al Marjan Island, Ras Al Khaimah

Tento hotel se 441 pokoji, jehož otevření je naplánováno na konec roku 2024, slibuje, že bude barevný a plný uměleckých děl a zároveň se nabídne "nové generaci cestovatelů, kteří dbají na hodnotu". Bude mít také propojené pokoje pro rodiny, jedinečný koncept plážového klubu, nepřetržitě otevřený butikový obchod se smíšeným zbožím, venkovní bazén, sluneční terasy k relaxaci, nepřetržitě otevřenou posilovnu, nepřetržitě otevřenou samoobslužnou prádelnu, místnosti pro úschovu zavazadel, bezpečnostní schránky, rozkládací pohovky pro další hosty, miniledničku a další.

dubai 2024 rove al marjan island ras al khaimah 1024x768

Fairmont Dubai Skyline, Dubaj

Tento hotel, jehož otevření je naplánováno na rok 2024, bude mít 181 pokojů a apartmá a 121 značkových rezidencí. Jeho jedinečná architektura zahrnuje asymetrické balkony osvětlené v noci spirálovitým 4,5 km dlouhým osvětlením. K dispozici bude 69 rezidencí se dvěma ložnicemi, 46 rezidencí se třemi ložnicemi, šest rezidencí Sky Mansions se čtyřmi ložnicemi a celopodlažní Sky Palace. K vybavení budou patřit lázně, salon, kino a různé restaurace. Obyvatelé budou mít k dispozici stůl šéfkuchaře pro pořádání zábav spolu s wellness zařízením, které zahrnuje fitness studio a krytý bazén. Prostory pro zábavu zahrnují promítací místnost, hernu a dětský klub, zatímco specializovaný tým concierge a komorníků bude poskytovat pohostinné služby, které jsou pro Fairmont typické.

dubai 2024 fairmont dubai skyline 1024x768

Saij, A Mantis Collection Mountain Lodge, Ras Al Khaimah

V loňském roce byla oznámena působivá řada více než 20 nových atrakcí, které míří do Ras Al Khaimah, a do tohoto dobrodružného emirátu přichází Mantis Collection s hotelem Saij, A Mantis Collection Mountain Lodge. Tento hotel v Ras Al Khaimah, který je proslulý svými vynikajícími výsledky v oblasti udržitelnosti, se bude nacházet na ostrově Jebel Jais a nabídne 35 luxusních chatek a celou řadu aktivit a treků s průvodcem.

dubai 2024 sajj 1024x768

Dar Tantora, AlUla, Saúdská Arábie

Tento ekologický hotel s 30 pokoji, který bude otevřen v lednu 2024, je vytvořen z restaurovaných budov z hliněných cihel. Nabízí tradiční beduínské bydlení s moderními prvky, včetně bazénu, lázní, restaurace a kavárny využívající místní suroviny.

dubai 2024 dar tantora alula saudi arabia 1024x768

Nujuma, a Ritz-Carlton Reserve, Saúdská Arábie

Superluxusní resort, který bude otevřen v 1. čtvrtletí roku 2024, bude prvním hotelem Ritz-Carlton Reserve na Středním východě. Nabídne 63 vodních a plážových vil, lázně, bazény, kulinářské podniky, maloobchodní zónu a centrum ochrany přírody. Nachází se na soukromých ostrovech ve skupině Blue Hole v Rudém moři a jeho cílem je spojit luxus s ekologickým uvědoměním. Hotel je věnován podmořskému průzkumu a jeho součástí bude potápěčské centrum, které bude nabízet vše od výletů za hlubinným potápěním až po šnorchlování kolem vnějšího útesu ostrova.

dubai 2024 nujuma a ritz carlton reserve saudi arabia 1024x768

Jumeirah The Red Sea, Saúdská Arábie

Tento resort v západní části Saúdské Arábie, který má být otevřen do konce roku 2024, nabídne řadu možností ubytování od apartmánů až po vily. Očekává se, že bude mít 170 pokojů a apartmánů, řadu restaurací a také lázně Jumeirah Talise Spa.

dubai 2024 jumeirah the red sea saudi arabia 1024x768

Zdroj: hoteliermiddleeast.com

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.