Pražírna Dos Mundos slaví 10. narozeniny redesignem obalů a otevřením Kavárenské akademie

Pražírna Dos Mundos slaví 10. narozeniny redesignem obalů a otevřením Kavárenské akademie

Redakce Redakce foto: se svolením pražírny Dos Mundos

Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10. výročí založení značky Dos Mundos.

Nové obaly měly oficiální premiéru na narozeninové oslavě na konci března v Dos Mundos Pražírně v Korunní ulici v centru Prahy.

Origins, Discovery a exkluzivní limitky

„K 10. výročí Dos Mundos jsme cítili potřebu značku designově inovovat a přinést do ní více hravosti a nových impulsů. Logo jsme zachovali a stále také držíme naši hlavní barvu, která k Dos Mundos patří, a to je zlatá. Původní řešení sáčků zahrnovalo samostatný nasouvací papírový rukávek, který ale zvyšoval odpad z našich balení. Nově jsme se proto rozhodli pro obal, který je z jednoho kusu a je plně recyklovatelný. Poprvé také nemáme jen jeden typ sáčku, ale rovnou tři, kterými odlišujeme typy kávy,“ říká Adéla Zugarová z české  pražírny výběrové kávy Dos Mundos.

Základní modrá řada Origins je řadou stálic značky Dos Mundos na espresso i filtrovanou kávu a přináší stoprocentní kvalitu jednodruhových arabic. Zelená řada Discovery – to jsou objevitelské edice, tedy kávy nabízející nevšední chuťový zážitek nebo zpracování. Součástí této řady mohou být například různé experimentální fermentace, kávy z netypických zemí nebo kávy, které farmáři dělají v malých lotech. Červená řada zahrnuje limitované edice – raritní kávy poskytující nadstandardní chuťový zážitek. Často jde o kávy dostupné v omezeném množství (například jen 1 pytel/30–60 kg), kávy vybrané do oborových soutěží a vyladěné do každého detailu.

Autorkou obalů káv je designérka Renata Keleş, která se značkou Dos Mundos spolupracuje dlouhodobě. Nechala se inspirovat pestrostí světa výběrové kávy a zemí, odkud tato káva pochází – Afrikou, Střední a Jižní Amerikou. Jejich kultury jsou barevné, hravé a plné folklorních prvků. Novým obalům proto dominuje kombinace abstraktních barevných tahů štětcem, které při bližším pohledu vypadají jako země nebo kontinenty. Zákazníci si nově mohou prohlédnout zrnka v průhledném okénku na dně sáčku a na etiketách najdou informace o zemi, farmáři a chuťovém profilu kávy. Pro ještě více informací o konkrétní farmě či farmáři stačí prokliknout QR kód na zadní straně obalu.

Desetileté know-how ve čtyřměsíčním online kurzu

Začít rychleji a bez začátečnických chyb, získat komplexní návod na založení kavárny od A do Z, osvojit si mnoho praktických rad, prověřených tipů a dalších neocenitelných informací pro úspěch v kavárenském světě. Neodolatelná nabídka směřuje  od zkušených profesionálů z Dos Mundos ke všem milovníkům kávy a budoucím i stávajícím podnikatelům v oblasti gastronomie. První čtyřměsíční online kurz Kavárenská akademie se rozběhl 1. února a další budou následovat.  

Nová Kavárenská akademie rozšiřuje nabídku atraktivních kurzů pořádaných pražírnou Dos Mundos. Jejich účastníci se učí správně připravit espresso či filtrovanou kávu, při cuppingu poznávají různé chutě kávy nebo malují srdíčka a rozety na kurzu latte art. V nabídce je také Cupping pro pokročilé nebo Senzorický kurz pro začátečníky i mírně pokročilé.

Zdroj: Dos Mundos

Ako môže vyzerať podujatie, kde sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? V piatok 10. a v sobotu 11. mája sa otvoria brány bratislavskej Novej Cvernovky, kde sa už po...
20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.
Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot dostaly nové obaly, které lépe odrážejí to, jak značka přemýšlí o své kávě.
Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.