Oslavte dny cavy s nejnovějším přírůstkem do rodiny šumivých vín – Cava Codorníu Cuvée Clásico Organic Brut

Oslavte dny cavy s nejnovějším přírůstkem do rodiny šumivých vín – Cava Codorníu Cuvée Clásico Organic Brut

Redakce Redakce foto: se svolením Premier Wines & Spirits

Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu, Cavou Cuvée Clásico Organic Brut. Toto víno potěší každého svou kvalitou i příjemnou cenou.

Spolu s jarem se blíží i den cavy, a proto je ideální čas naplánovat si, s jakou sklenkou jej oslavíte. A novinka v podobě Cavy Codorníu Cuvée Clásico Organic Brut v bio kvalitě je rozhodně tou správnou volbou!

Tato moderní cava je vyrobena tradiční metodou kvašení přímo v lahvi z hroznů, které byly pěstovány v organickém režimu. Využívá původní katalánské odrůdy vína určené pro výrobu cavy – Macabeo, Parellada a Xarel.lo – a k dokonalosti zraje minimálně devět měsíců na kalech.

Cava Codorníu Cuvée Clásico Organic Brut se může pochlubit světlou zlatavě žlutou barvou s jemným a elegantním perlením. Její vůně je středně intenzivní s nádechem citrusových plodů a v pozadí vám zahrají tóny žlutých jablek nebo melounu. Chuť je svěží, šťavnatá a primárně ovocná, doplněná o harmonickou kyselinku se středně dlouhou dochutí, jež vás přímo vybízí k tomu napít se znovu.

Tato výjimečná cava je vynikajícím společníkem pro speciální příležitosti. Zároveň je to ideální volba pro ty, kteří chtějí své blízké ohromit nejen skvělým vínem, ale také příběhem o udržitelném způsobu výroby, jenž stojí za tímto produktem.

Cava Codorníu Cuvée Clásico Organic Brut je důkazem toho, že tradice a moderní přístupy k pěstování a výrobě vína mohou jít ruku v ruce. Šumivá novinka je k dostání na e-shopu společnosti Premier Wines & Spirits www.1er.cz za 220 Kč.

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Ako môže vyzerať podujatie, kde sa stretnú nadšenci kávy, kávoví odborníci a umelci na jednom mieste? V piatok 10. a v sobotu 11. mája sa otvoria brány bratislavskej Novej Cvernovky, kde sa už po...
20 ostrovních restaurací bylo nově oceněno tzv. „Bibem“ za nabídku kvalitní a cenově výhodné kuchyně.
Kávy od české pražírny výběrové kávy doubleshot dostaly nové obaly, které lépe odrážejí to, jak značka přemýšlí o své kávě.
Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.