Franck Giovannini vs. Andreas Caminada

Franck Giovannini vs. Andreas Caminada

Redakce Redakce foto: Thomas Buchwalder

Každý, kdo má tu šanci vstoupit do obrovské a nablýskané kuchyně Francka Giovanniniho v "Hôtel de Ville" ve švýcarském Crissier, nemůže uvěřit svým očím: 24 kuchařů s vysokými bílými čepicemi při práci. A na výdeji se stopkami v ruce velký šéf: Franck Giovannini.

Vždy klidný, dohlíží na to, aby každý host v restauraci, která je neustále vyprodaná, byl hýčkán v ostrém tempu a v nejvyšší kvalitě. Zkušený tým pracuje soustředěně, i když se kolem plotny děje spousta věcí. U "šéfkuchařova stolu" hoduje skupinka labužníků, která si pochutnává na degustačním menu. A mezitím vás obsluhují dobře vychovaní studenti "Ecole Hotelière de Lausanne" (hotelová škola Lausanne pozn. red.). Giovannini se o ně osobně stará: "Studenti se pak vrací s rodiči, aby oslavili maturitu."

Andreas Caminada přijel s malým týmem, aby představil svůj lifestylový časopis "Caminada. Das Magazin" a společně s Franckem Giovanninim vytvořil společné pop up menu. Každý sice pochází z jiného gastronomického světa, každý má svůj vlastní styl, ale díky tomu je jejich společné menu vzrušující. Je to výzva." V nabídce jsou také dva světy. Giovannini téměř poeticky oznamuje, co bude na menu: Cardons de Crissier parfumés au diamant noir de Provence, pousses d'épinards et bouillon lacté au Verdelho, za to Caminada to má raději kratší: Pstruh – kedlubna - kopr.

Andreas je po otevření své nové zeleninové restaurace "Oz" na zeleninovém výsluní. Jeho amuse-bouche zelí, klíčky a kysané zelí na podmáslí potěšily i masožrouty. Na menu bylo také mléčné telecí s fenyklem a miso krémem. Franck Giovannini připravil elegantně naaranžované langustýnky v omáčce z Diolinoir a malé ravioly s jehněčím masem z Valais.

Nejlepší restaurace v zemi si na pandemii nestěžují a Franck Giovannini říká: "Až do konce léta jsme zcela vytíženi. Dokonce i pořadníky jsou plné. Někdy se samozřejmě stane, že hosté zruší svou rezervaci, ale v době, kdy začíná servis, jsou všechny stoly vždy obsazené." Franckova manželka Stéphanie a dva zaměstnanci denně vyřizují přívaly žádostí v e-mailu a po telefonu. U Caminady tomu není jinak: "Fungujeme velmi dobře. Na zámku, ale také v "Ignivu" v Curychu, Bad Ragazu a Svatém Mořici."

Zdroj: gaultmillau.ch

Tři, dvě i jedna hvězda se odevzdávaly před několika málo dny u příležitosti udílení prestižních ocenění Michelin Guide ve Francii. Nechyběly ani zelené hvězdy, které restaurace dostávají za...
Špičkovou gastronomickou událost, evropské finále Bocuse d´Or, která se konalo 19. a 20. března v norském Trondheimu, zakončilo vyhlášení deseti nejlepších postupujících evropských týmů, mezi které...
Hit posledních let - všemi milovaný medvědí česnek se v nejbližších dnech vrátí na menu populární pražské La Verandy. Jak bude vypadat menu?
Přihlásit se je možné až do 20. března 2024. Národní finále se uskuteční 14. dubna a na vítěze pak čeká pozvánka na mezinárodní kolo v Portu i s letenkou a ubytováním. To se uskuteční mezi 19. a 22....
Hotel Hilton Prague tak ukazuje, že i prestižní hotely mohou být součástí pozitivních a udržitelných trendů v gastronomii.
Nová ochucená Becherovka je založena na perfektně vyvážené kombinaci šťavnatého pomeranče se špetkou štiplavého zázvoru a jemnou chutí bylin. Nižší procento alkoholu z likéru dělá perfektní volbu...
Šéfkuchař restaurace The Artisan v pražského hotelu Marriott obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“ v kategorii Marriott Premium Hotels. Toto významné ocenění získal na nedávné konferenci EMEA...
Dohoda umožní skupině Accor převzít řízení hotelu The Mozart Prague. Po rozsáhlé renovaci se vyhlášený hotel The Mozart Prague připojí k prestižní značce Sofitel Legend.
Exkurzi ve špičkové chicagské restauraci měli možnost zažít studenti třídy Commercial Foods.