Anne-Sophie Pic a Michel Roth: nové prémiové menu pro Air France

Anne-Sophie Pic a Michel Roth: nové prémiové menu pro Air France

Redakce Redakce foto: se svolením Airfrance

Společnost Air France uvedla na trh nejnovější palubní menu La Premiere a business třídy ve spolupráci s michelinskými šéfkuchaři Michelem Rothem a Anne-Sophie Pic.

Menu pro první třídu (La Premiere) vytvořil Roth, tedy majitel restaurace The Bayview v Ženevě a držitel ocenění Bocuse d'or a Meilleur Ouvrier de France. Menu zahrnuje kanapky, předkrm a osm hlavních jídel.

Předkrm tvoří medailonky z humra, zelený chřest a malinový vinaigrette. V nabídce hlavních jídel naleznete například křehké hovězí maso s foie gras, lanýžovou omáčku a smažený chřest s hříbky. Dále se můžete těšit na kuřecí supreme s olivami a černými lanýži, artyčoky poivrade a zapečené macaroni. Nechybí ani krevety v humrové omáčce s estragonem, červenou rýží a baby špenátem.

Nabídka je k dispozici na vybraných letech během léta do Los Angeles, Miami, New Yorku JFK, San Francisca, Washingtonu DC, Mexico City, Abidžanu, Johannesburgu, Dubaje a Sao Paula.

Anne-Sophie Pic je držitelkou 7 michelinských hvězd a její restaurace můžeme navštívit ve Valencii, Paříži, Londýně, Lausanne a nově v Singapuru. Do nabídky zahrnula dušené hovězí, brambory mousseline, švestkové chutney a estragonovo-chlebový crumble. Dále artyčokový barigoule, krémovou polentu, uzenou vanilkovou Burratu a pikantní rajčatové coulis. Na menu nechybí ani těstoviny s mořskými plody, mangold a citronové coulis s lehce uzeným kozím krémem.

Nová menu budou k dispozici na dálkových letech do konce října a společnost Air France se rovněž zavázala, že do konce roku 2022 bude na všech svých letech z Paříže a ve všech kabinách nabízet 100% francouzské maso, mléčné výrobky, vejce a také ryby ulovené udržitelným způsobem.

Dopravce také postupně zavádí možnost, aby si cestující v business třídě před odletem předem vybrali teplé jídlo, čímž se spojí "záruka výběru pro zákazníka" se snížením plýtvání potravinami.

Zdroj: Tisková zpráva airfrance.co.uk

Již brzy 80ti letý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.
Jeden z lídrů pražské barové scény Black Angel’s bar, který se nachází na legendární adrese na okraji Staroměstského náměstí, představuje gastronomickou novinku.
Řadu třinácti vín vybrala pro jeho zákazníky senior nákupčí společnosti BILLA a zároveň zkušená someliérka Eva Svobodová. Sol Vineus slaví od uvedení na trh úspěch, když za prvních 14 dní prodeje si...