RUDOLF JELÍNEK představuje nové sadařské poklady

RUDOLF JELÍNEK představuje nové sadařské poklady

Redakce Redakce foto: se svolením R. Jelínek

Milovníci ovocných destilátů a vyznavači tradičního řemesla mají důvod k oslavě. Společnost RUDOLF JELÍNEK právě uvedla na trh hned čtyři nové limitované sadařské produkty. Ovoce, použité pro jejich výrobu, vyrostlo na stromech v jejich vlastních ovocných sadech. Tyto lahodné poklady nabízejí unikátní zážitek ze světa českých destilátů.

Zlatá Vizovická Slivovice 2021 50% – základ této ročníkové sušenými švestkami zlacené slivovice tvoří tři vynikající odrůdy švestek - Čačanská lepotica, Gabrovská a Čačanská rodná. Každá švestka byla pečlivě vybrána a destilována s ohledem na zachování bohatého aroma a chuťových nuancí.

Vizovická Slivovice Čačanská rodná 2021 50% je synonymem pro odrůdovou skvostnost - po úspěšné odrůdě Hanita 2021 představuje vizovická likérka další odrůdovou slivovici téhož ročníku - Vizovickou Slivovici Čačanská rodná, která je v jejich sadařském portfoliu k dispozici v limitovaném počtu 3 322 lahví. Čačanská rodná 2021 je slivovice s výraznou mandlově nahořklou chutí pecek, v dozvuku můžete cítit švestkovou zavařeninu s náznakem hřebíčku.

Starovická Meruňkovice 2022 42% - tato vynikající prémiová meruňkovice byla stočena ve druhé šarži a její dostupnost je omezena na pouhých 1 998 lahví. Je to vzácná příležitost, kterou byste u této meruňkovice z ručně sbíraných meruněk neměli propásnout. Svou zlatavou barvu načerpala při zrání v sudech z meruňkového dřeva, které byly vyrobeny ze starých stromů jihomoravských Starovic. Její nádherná vůně a jemně sladká chuť vás dozajista uchvátí.

Vizovická Jadernička 2018 42% - odrůda Moravská jadernička se pěstuje na Moravě odedávna, a proto ji najdete i ve vizovických sadech R. JELÍNEK. Tuto jablkovici připravují specifickým způsobem: polovinu ovoce zkvasí a poté klasicky destilují. Z druhé poloviny připraví mošt, který dají nejprve zkvasit a potom destilují. Následně obě části smíchají a uloží do dubových sudů, ve kterých předtím zrála jejich GOLDCOCK whisky. Výjimečný způsob výroby přináší výjimečný výsledek.

RUDOLF JELÍNEK se pyšní pečlivým výběrem ovoce a tradičním zpracováním surovin kombinovaným s moderními technologiemi. Jejich více než dvacetiletá historie pěstování švestek, meruněk a dalšího ovoce ve vlastních sadech garantuje vytvoření nejlepších ovocných pálenek.

Všechny sadařské pálenky zakoupíte na e-shopu R. JELÍNEK nebo v prodejnách ve Vizovicích a Praze.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti R. JELÍNEK.

Nadace Tales of The Cocktail v minulém týdnu představila bary zařazené do letošní Spirited Awards® 2024 Regional Top 10 Honorees. Vyhledávaný bratislavský bar opět dokázal, že patří mezi evropskou...
Už tento týden - 23. dubna máte jedinečnou příležitost ochutnat nejslavnější a pro mnohé i nejlepší vinařství apelace Cornas ze severní Rhony, Thierry Allemand. Ačkoliv Thierry Allemand je ve světě...
Pokiaľ milujete kávu, a radi objavujete jej chute a vône, poteší vás široká škála kávových vystavovateľov z celého Slovenska. Na koho sa môžete tešiť?
Milovníci bublinek se mohou těšit na blížící se Mezinárodní den cavy, který připadá na 23. dubna. A jak lépe oslavit takový den než s novinkou od ikonické značky katalánských šumivých vín Codorníu,...
Cenu převzal ředitel nákupu makro ČR Jan Jindra, který stál u zrodu celého projektu. „České pole má za cíl rozvíjet pěstování a chov tradičních kvalitních produktů českého zemědělství a podporovat...
Skvělá volba pro přicházející teplé měsíce se výborně kombinuje s citronovou limonádou nebo tonikem a nabízí tak ideální základ pro osvěžující koktejly nadcházející sezóny.
Až do 19. června 2024 se mohou mladí kuchaři, včetně zástupců z Česka, přihlásit do celosvětové renomované soutěže S. Pellegrino Young Chef Academy a představit pokrm, který vyjadřuje jejich...
Nepřehlédnutelná proměna obalů, v nichž káva míří za zákazníky, a také rozhodnutí podělit se o cenné know-how v unikátním online kurzu Kavárenská akademie. Právě tyto dárky provázejí aktuální 10....
Restaurace Triton zve na vzrušující cestu časem a v rámci jarního menu představuje s největší pravděpodobností první pokrm v Praze vytvořený s pomocí umělé inteligence.