Vášeň pro čokoládu a rum. Češi, díky novince, v této kombinaci opět bodují

Vášeň pro čokoládu a rum. Češi, díky novince, v této kombinaci opět bodují

Redakce Redakce foto: se svolením Ultra Premium Brands

Talentovaný český čokolatiér spojil svůj um s prestižní rumovou značkou, vznikla tak výjimečně delikátní kombinace. Ti, co zažili, mohou popsat smyslovou extázi, na další milovníky rumů a jeho snoubení s čokoládou nový zážitek teprve čeká.

Od začátku listopadu přichází na trh zajímavá gurmánská novinka, ve které se snoubí vlajková loď francouzské značky rumu Plantation XO 20th Anniversary 0,7 l se špičkovou čokoládou české výroby. Ta vznikla pod taktovkou čokoládového alchymisty Daniela Syrového a spojením chuťových tónů rumu a čokolády přináší zcela mimořádný zážitek pro všechny smysly. Novinka je to přitom o to zásadnější, že je Česko vůbec první zemí na světě, kde bylo pro Plantation speciální čokoládové párování připraveno.

Rum Plantation XO 20th Anniversary dnes působí, jako by byl pro toto speciální snoubení od začátku zrozený. Začátky výjimečného destilátu sahají ke dvacetiletému výročí celosvětového značky Plantation. Blend vznikl z velmi starých rumů charakteristických pro Barbados, přímo z destilérky West Indies Rum Distillery, a dodnes sklízí úspěchy, i po více než 10 letech, které uplynuly od jeho představení. Destilát nejdříve podstoupil tropické zrání po dobu 8-15 let v sudu po bourbonu, následovalo ještě kontinentální zrání trvající 2-10 let v různých sudech, včetně nových sudů z bílého dubu, sudů po bourbonu a sudů po koňaku Ferrand. Sudy byly před zráním vypálené do různých stupňů.

Pro párování s takto výjimečným rumem v minulých měsících vznikla nová unikátní čokoláda. A ne náhodou se tak stalo právě v Česku, které se pyšní silnou rumařskou komunitou. Přitom značka Plantation tu má velkou fanouškovskou základnu. Pro snoubení s oblíbeným rumem byla nakonec vytvořena speciální 55procentní mléčná čokoláda z kakaových bobů z Karibiku, která obsahuje 22 koření a bylin. Její tóny karamelu, kampotského pepře, květu skořice a levandule jedinečně doplňují charakteristiky Plantation XO 20th Anniversary. "U finálního výběru čokolády byl přítomen osobně Alexandre Gabriel, zakladatel i master blender rumů Plantation. Stalo se tak přímo v Maison Ferrand, kam vyjel obchodní tým společnosti Ultra Premium Brands. A sám Gabriel byl z výsledku nadšen," řekla pro magazín VisitChef Katy Youngová, brand manager známých rumů Plantation a celého portfolia Maison Ferrand, kam tato značka spadá.

A teď to nejlepší. Rituál párování rumu a čokolády je pro zájemce velmi jednoduše přístupný. Nová pairing choco v balení s 18 kousky je k dispozici jako dárek k nákupu rumu Plantation XO 20th Anniversary na e-shopu www.warehouse1.cz nebo v prodejně Warehouse#1 v pražském Karlíně. Čokoláda má unikátní netradiční tvar a zdobí ji reliéf totemu, symbol rumů Plantation. Tento znak byl nalezen ve starých dokumentech o africkém dědictví Karibiku a představuje harmonii mezi matkou Zemí a lidským duchem. Stejnou harmonii vytvořilo nové spojení Plantation XO 20th Anniversary a pairing choco.

Možnost vychutnat si tento rituál mají i hosté vybraných barů a restaurací po celé ČR. Pro více informací sledujte sociální sítě rumu Plantation CZ.

Místní legenda praví, že obyvatelé vesnice v regionu La Palma jednoho dne objevili terejovo hnízdo s překvapivým obsahem. Místo vajec se v něm nacházela lahev s nejlepším rumem, jaký kdy pili. Díky...
Je to místo, které si dáte za odměnu. Zrekonstruovaná budova Kuszmannova bazaru v Tatranské Lomnici je podnikem, kde kolemjdoucím rozhodně nebude nic chybět. My jsme si sem návštěvu přímo naplánovali.
Kdysi spíše nenápadná whisky z Japonska dnes zdobí nejprestižnější bary světa. Zlatavá jantarová barva a naprosto unikátní chuťový profil, ale i jedinečný příběh jejího vzniku z ní dělají prvotřídní...
Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...