Easy a sexy. Neotřelé chutě toniků

Easy a sexy. Neotřelé chutě toniků

Redakce Redakce foto: Archiv společnosti

Vejdou do baru podnikatel a umělec, a tam potkají barmana… Toto není začátek vtipu – toto se skutečně stalo. A to zajímavé následuje. Pokusí se totiž převrátit svět toniků tak trochu vzhůru nohama.

Nebo taky ne. Třeba se jim díky kreativitě, podnikatelskému duchu a barmanskému řemeslu podařilo cosi mnohem pozoruhodnějšího. Povedlo se jim rozšířit rodinu toniků, posunout je tam, kde tonik ještě nikdy nebyl. Vytvoří spolu brand The Artisan Drinks Co.

Pod touto značkou se jim daří vytvářet elegantní a zároveň unikátní kombinace chutí, které báze v koktejlech doplňují, nekonkurují jim. Dle slov zakladatelů své toniky staví na 100% přírodních surovinách. Ať už je tedy váš Gin&Tonic namíchaný s Violet Blossom Tonikem, Pink Citrus Tonikem, Agave Lemon Tonikem nebo klasičtějším Skinny London Tonikem, případně Classic London Tonikem, které fakt stojí za to, je váš drink doplněný o nealko ze skutečných surovin, ne z chemických příměsí. Vše transparentně vypsané a jednoduše k dohledání.

The Artisan Drinks Co. svými kraftově vyráběnými nealko nápoji propojuje svět mixologie a umění. To díky osobitě navrženým art etiketám jednotlivých lahví. Šťastnou sedmičku jejich portfolia doplňuje Fiery Ginger Beer, což je neotřelá kombinace afrického zázvoru a chilli, díky níž je nápoj skvělým partnerem pro prémiový bourbon či rum, a snad ještě zajímavější je Barrel Smoked Cola. Tato lahvička ukrývá hodně jinou colu, než na jakou jste zvyklí. Je sice podobně sladká, ovšem ve vůni vás okouzlí kouřovými tóny a chuťový závěr tento pocit potvrdí. Díky tomu je perfektním doporučením k tmavým destilátům.

Ne každý provozuje bar zaměřený třeba na Gin&Tonic, kde hostům připraví desítky perfektně namíchaných, skvěle vypadajících, ještě lépe chutnajících a sofistikovaných drinků, které se dají schovat právě pod tento název. Mnoho kaváren, bister, ale i restaurací, cukráren či běžných barů hostům nabízí to nejlepší, co umí. A kvalitu si chtějí udržet u každé položky v nabídce, včetně koktejlů, které personál nezatíží, přitom konceptu podniku i hostům dávají smysl.

Originalita vždy nejvíce zaujme. Za unikátností, ať už celým konceptem nebo nabídkou, se hosté vrátí. „Chci mít sexy Gin&Tonic, ale vlastně nevím, jaký gin a jaký tonik mám zvolit. Jakou sílu ginu? Jaký styl? A jaký tonik k tomu? Přitom nechci kopírovat ostatní bary.“ Taky se vám stalo, že jste si položili podobnou otázku?

„Bez problémů. Nemusíte si kupovat jen gin, který je zrovna nejvíc trendy,“ říká Viktor Šolc, spolumajitel společnosti Fenix Drinks, která má ve své nabídce mnoho zajímavých značek tohoto destilátu. „Kupte si ten, který máte rádi, který vás osloví, a máte k němu nějaký vztah. Zvolte k němu třeba fialkový tonik – Violet Blossom od brandu The Artisan, doplňte sexy ozdobou. Tím jste schopni tady a teď připravit geniální Gin&Tonic, který hosta zaručeně překvapí.“ Každý barman je díky zajímavým tonikům schopen vytvořit a následně pokaždé namíchat originální Gin&Tonic, který si host zapamatuje a rád se na něj bude vracet právě do vašeho podniku.

Komerční sdělení

Již brzy osmdesátiletý béčkový herec Danny Trejo expanduje se svými populárními restauracemi do Evropy, první se usadila na Portobello Road v Londýně.
Diskuze o postavení žen v gastronomii se dá vyřešit snadno – začněme tím, že ji nebudou řídit muži.
Vedení české části světově nejproslulejší barmanské soutěže světa, World Class, odtajnilo jména dvanácti barmanů postupujících do finále. Jeden z nich by měl, jakožto vítěz českého kola,...
Šéfkuchař restaurace, která se nachází v krásném tatranském Hotelu Lomnica, Patrik Pokrývka sbíral zkušenosti ve světoznámých severských podnicích, jakými jsou Noma či Maemo. Dnes je uplatňuje se...
Spojit nespojitelné. Hlavní myšlenkou čerstvě otevřené restaurace v nejdražší office budově v Praze je fúze. Na 320 místech pro hosty restaurace Fuze nabízí obrovskou škálu možností, prožitků a chutí.
K masu má Eva Che skoro až posvátnou úctu. Když popisuje jeho přípravu, je vidět, že má promyšlený každý krok, což z výsledku dělá skvěle vyladěný pokrm. Vaří v hotelových kuchyních i u klientů...
Znalcům je japonská whisky dobře známá a jména jako Nikka, Suntory nebo Chichibu byste v jejich slovníku našli bez problémů. Méně známý už je ale fascinující příběh o tom, jak se whisky dostala do...
Lukáš Nevyjel vaří českou kuchyni. Rozhodně ale ne v podobě svíčkové s knedlíkem. V jeho pokrmech najdete častěji chuť nebo emoci, kterou možná dobře znáte z dětství. Používá totiž výhradně české...
Od doby, co Petr Kunc nastoupil jako šéfkuchař do restaurace Salabka, je zřejmé, že nemá v úmyslu zůstat v gastronomickém mainstreamu a že bude Salabku po všech stránkách posouvat dál a nahoru. A...